L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 29 de juny del 2013

ARTICLE D'OPINIÓ: Trilerisme polític



En general, la sort com la felicitat se la busca cadascú; una cosa semblat pasa als governs. Més enllà de la manipulació legal dels diferents sistemes electorals, sempre allunyant-se el més possible de la democràcia real, amb tot aquell discurs de fer majories en pro de la governabilitat i l'estabilitat. En fi, tot un plantejament que amb el que ha passat ens demostra la falsedat del sistema i qui són els qui han eixit guanyant. Encara que en gran mesura, els qui ens governen són un fidel reflex d'una bona part de la societat. 

I açò explica que el PP en les passades eleccions autonòmiques portara uns set imputats en les seues llistes i que, amb alguns silencis de mitjans de comunicació, guanyaren les eleccions. I ara resulta que el nombre d'imputats segueix augmentant i comencen per tirar l'últim, sense tocar-ne a cap més. 

Clar que hi ha fidelitats electorals a prova de bomba. I és que perquè aquest sistema de rojos i blaus siga creïble i funcione, es necessita molta teatralizació i ser un expert en l'art del trilerisme. Anem a pams. Hi ha coses sagrades com la Constitució, però si els caps diuen que cal modificar alguna cosa pel bé de la banca, perdó dels ciutadans, el PSOE i el PP en un plis plas i a l'agost, ho fan. 

Ara bé, diuen que els acords són pel bé de la societat, encara que la factura la pague només una part, mentre una altra, privilegiada es queda amb les ajudes. L'últim episodi del PSOE amb les preferents és magnífic, com si ells no saberen res de l'assumpte. Governaven, legislaven i es reunien amb els banquers, però ara volen ser la punta de llança dels preferentistes. 

Llàstima que no adoptaren aquesta actitud quan ocupaven el govern. En definitiva, es tracta de fer veure que dos partits que en el substancial han governat igual, no són el mateix, encara que els fets diguen que sí. 

I és que no hi ha més cec que qui no vol veure. Just ara, quan diuen que ja es veuen brots verds i, encara que siga en diferit, arriba la recuperació. Serà per a alguns. La majoria, ni ens n'assabentem. 

Pere Mayor 
President de la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco