L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 15 de juny del 2013

Avui es clausura l'exposició sobre Vicent Andres Estellés en la Casa de la Cultura




La Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna clausura avui l’exposició sobre el poeta i escriptor Vicent Andrés Estellés titulada "Cronista de records i d’esperances". És per tant el darrer dia en que es pot visitar la mostra, en horari de 19 a i les 21 hores.

Aquesta exposició itinerant al voltant de la figura de l’il·lustre escriptor valencià està organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, dins de les activitats de commemoració de L’Any Estellés.

El regidor de Promoció Lingüística, Josep Llàcer ha amb aquesta exposició en la nostra ciutat es referma el compromís de l’Ajunament amb la promoció i normalització lingüística. Gracies a aquesta mostra, els veïns de Tavernes, durant una setmana, han pogut conéixer la figura de Vicent Andrés Estellés, el poeta valencià més important del segle XX.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una mostra xicoteta però ben representativa de la magnífica exposició que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua va fer aquest hivern-primavera a València, al Centre Cultural del Convent del Carme.
Llàstima que només haja pogut estar una setmana, perquè està pensada perquè vaja itinerant pels poble. I ara és final de curs, els estudiants estan més pendents dels seus exàmens que de les activitats culturals.
Estaria bé que poguera tornar al segon trimestre del pròxim curs. Als estudiants de batxillerat els vindria molt bé per conéixer un poc millor Vicent Andrés Estellés, el poeta més gran que ha tingut València en tot el segle XX.

J. Talens ha dit...

Acompanyar-la d'un sopar d'homenot poètic que és mereix, i tornar a fer ocm a l'estiu, beu , xarrar i recitar tots plegats a qualsevol plaça, a qualsevol carrer que es senta el valencià, ja que de segur ell agafava la inspiració dels carrers dels pobles valencians. Gràcies al menys per portar-lo a Tavernes.
Per a nosaltres és un equivalent a Cervantes, pels castellans o Ausiàs March pels valencians.És molt nostre ne temps que lo nostre anava perdent-se per la incoltura popular, pel despreci de l'art en llengua propia, per les envetges que els valencians estiguerem per sobre d'altres cultures.

"Recordeu: Como se puede explicar la física quantica en catalán" I tenim un simater que ho ha fet tota la seu vida, el professor Martínez Sanxo. Igual passa amb la literatura, como un valenciano puede llegar a premio Nobel, doncs això, amb ajuda del seu periòdic, on treballava, Las Provincias, que haguera estat pel valencià, de ben segur que haguera estat admés. Va per tu, mestre del vers, VICENT ANDRÉS ESTELLES. Ens recitarem prompte.