L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 11 de juny del 2013

Federico Giner SA tanca temporalment l'activitat industrial



Els treballadors de l’empresa local “Federico Giner SA” deixaran de treballar com a conseqüència de l’expedient de “parada o tancament temporal d’activitat”, una modalitat diferent de l’ERO (Expedient Regulació d’Ocupació) i que també es contempla en la llei. 
Segons ens han explicat des de fonts del Comité d’Empresa, els treballadors queden despatxats i en deixar de treballar i passen a cobrar del FOGASA (Fondo Garantia Salarial), sobre els 50 euros al dia i durant un any màxim, segons les mesures contemplades en les reformes aprovades pel govern del PP. 

Les explicacions que ens han donat són que l’empresa passa a concurs de creditors i quedarà en mans d’un responsable concursal, però no es modifica la propietat de la mateixa, que no canvia de mans. L’empresa podrà tornar a l’activitat quant ho considere o tinga comandes, segons ens han explicat, i ho pot fer amb nous treballadors i contractes. 

Aquestes fonts ens han explicat que, ara mateix, els treballadors que siguen necessaris han de continuar treballant el temps que calga per a acabar les comandes que puga tindre l’empresa. Si algun treballador es nega, deixarà de cobrar les indemnitzacions del FOGASA i passará a ser considerat com a “acomiadament procedent”. És, excepte alguna errada nostra d'interpretació, bàsicament el que ens han explicat sobre la situació laboral, i quedem oberts a qualsevol aclariments que ens vulguen fer al respecte des de qualsevol part implicada. 

El pròxim divendres, dia14, hi ha previst obrir un períodode de reunions per parlar de l’expedient de tamcament temporal. La situació, segons ens han comentat, afecta a treballadors que porten 40 anys en l’empresa, encara que tots indiquen que es una situació difícil i recorden que hi ha gent amb pagament de sou o indemnitzacions per anys treballats endarrerit. 

La situació era previsible per les dificultats que venia travessant l’empresa els darrers mesos. Així fa nomes uns mesos, el Comité d’Empresa i les Seccions Sindicals de CC.OO. i U.G.T. convocaren mobilitzacions i concentracions a la porta de la factoria per tal de reclamar el pagament dels salaris, al temps que la plantilla manifestava el desig de donar viabilitat a l’empresa en termes raonables i de forma acordada entre les parts.
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

I mentres tant alguns que si son galgos o si son podencos ... així ens va .

Un treballador de FG ha dit...

Esperem i creguem que obrirà de nou però més competitiva, tots els familiars de FG que treballen en ella, cobraran com els treballdors vuit-cents euros com a màxim, i tindran que modificar els seus costums de vida o ritme de despeses a estes quantitats. Sols així funcionarà una empresa emblemàtica del poble. Si Don Joaquin alçara el cap!

Anònim ha dit...

En compte de 800€, que contracten una ett, així poden posar i llevar els treballadors que vullguen, a una miseria de jornal, y sense cap garantia de treball continuat ni seguretat social,i en ves de cobrar 800, que en cobren 600, matí i vesprada. I que viva la explotación laboral señores!!!Hi ha que donar les gràcies a Mariano Rajoy, per la seua dedicació plena en la destrucció de treball i de les condicions laborals dels treballadors, el poble ha d'estar molt agraït. Vergonya, cavallers, vergonya.

Anònim ha dit...

Pues si xiquets teniu tota la rao , hem tornat al passat en tant que ens a costat arribar on estem a l'altra vull ser politic

Anònim ha dit...

Fot prendre la mateixa medecina que doneu, eh?

Decisió salomònica, com tots tenen raó, mate el xiquet (noticia).
Despres d'apareixer el segon pare que no puc ni vore.

Tots no som iguals. Ni us tinteresa que ho sigam.