L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 27 de juny del 2013

Cinc alumnes brillants de l'IES "Jaume II el Just" becats als "Campus Científics d'Estiu"


Belén Martínez i Idoia Palomares
Carles Cremades, Marc Bosch, i Bertran Mollà
Cinc estudiants de l'IES Jaume II el Just, de Tavernes de la Valldigna, han aconseguit una beca de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) per a participar en el programa "Campus Científicos de Verano 2013". Aquest programa, adreçat a l'alumnat de 4t d'ESO i de 1r de Batxillerat, selecciona els alumnes amb els millors expedientes acadèmics que, a més, hagen superat una prova on line.

Cada jove participarà en un projecte a una Facultat Universitària, que ell mateix ha elegit d'entre els centres acollits al programa. Aquests "Campus" pretenen ser una primera experiència científica, un primer contacte amb la tasca investigadora, i estan dirigits per professorat universitari. Els estudiants, a més de treballs teòrics i pràctics, hauran d'exposar els resultats de les seues recerques.

Els jóvens vallers que gaudiran d'aquesta interessant experiència formativa són:

- Belén Martínez Mifsud, de 1r de Batxillerat, treballarà sobre "Intel·ligència artificial i intel·ligència ambiental" a la Universitat de Salamanca.

- Marc Bosch Galera, de 4t d'ESO, participarà del 14 al 20 de juliol al projecte "Buscant les partícules més energètiques de l'Univers" a la Universitat de Santiago de Compostel·la

- Carles Cremades Camarena, de 4t d'ESO, del 14 al 20 de juliol, farà una estada al Campus Atlántico Tricontinental de la Universitat de Les Palmes de Gran Canària, per investigar "Com cooperar des de la ciència per a millorar la salut".

- Idoia Palomares Sala, de 4t d'ESO, del 14 al 20 de juliol estarà al Campus do mar, de la Universitat de Vigo, amb el projecte "Observa. El mar té molt a ensenyar".

- Bertran Mollà Bononad, de 4t d'ESO, del 21 al 27 de juliol participarà al projecte "Descobrint l'Univers" al Campus Atlàntico tricontinental de la Universitat de Les Palmes de Gran Canària.

-

3 comentaris:

una professora de l'institut ha dit...

Enhorabona als bons estudiants i a les seues famílies. Ben segur que aprofitaran aquesta estada i aprendran moltíssim.

Anònim ha dit...

Enhorabona xiquets!!!

Més de 8000 presentats per a tan sols 1800 places...
No era gens fàcil aconseguir-ne una i n'haveu aconseguit cinc.

Repetisc... ENHORABONA!!!!

Anònim ha dit...

Enhorabona als cinc, pero sobretot a Carles y a Idoia