L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 7 de juny del 2013

El calendari del Pla de Cremes per a l'estiu ja està en vigor

 
El passat dia 1 de juny va entrar en vigor el calendari d’estiu del Pla de Cremes de Tavernes. La norma estableix que els dies de ponent es suspendran totes les activitats i accions de. crema. De fet, si apareix el vent de ponent una vegada començat el treball, s’haurà de suspendre la operació i apagar el foc.

Les cremes sols es podran realitzar els mesos de gener, febrer, març, abril, maig, juny, octubre, novembre i desembre, des de l’eixida del sol fins a 2 hores abans que es ponga. Els mesos de juliol, agost i setembre les cremes sols es faran des de l’eixida del sol fins a les 11 hores del matí.

La regidora d’Agricultura de l’Ajuntament de Tavernes, M. Carmen Canet, fa una crida als llauradors “perquè observen la normativa del Pla de Cremes i tinguen màxima precaució. També demane a tota la ciutadania en general que, en cas de veure qualsevol foc fora de l’horari estipulat, no dubten a avisar l’Ajuntament, i així entre tots evitarem haver de lamentar possibles incendis. Tots els interessats poden demanar el calendari de cremes en les oficines del Consell Agrari o en la Policia Local”.

El foc haurà d’estar permanentment controlat i vigilat fins a dues hores després d’apagat, i abans de cremar serà necessari netejar un perímetre no inferior als dos metres. La persona que realitze les operacions de crema haurà de prendre totes les mesures que estime oportunes, i en tot moment serà el responsable dels danys que ocasione.

ZONES DEL TERME I DIES DE CREMA

Racó de Joana, Ombria Alta i Baixa, Ràfol, Llenques, Terme, Cambro i Racó Xiprers: Els mesos de juny, juliol, agost i setembre només es podrà cremar dos dies a la setmana, dilluns i dimarts.

L’Alcudiola, Racó Perrera, Racó Pardo i Massalari: Els mesos de juny, juliol, agost i setembre només es podrà cremar dos dies a la setmana, dimecres i dijous.
_