L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 3 de juny del 2013

Ai d'aquell pel qual ve l'escàndol...



 La veritat hi ha coses de difícil comprensió, però que potser analitzades dins del context general de la vida de la ciutat, si que deixen entrevore els veritables objectius amb que es fan.  Per tant queda a l'analisi deI lector el traure conclusions.

Fa unes setmanes el full parroquial de Sant Pere donava a conéixer xifres i conceptes del pressupost del 2012 de l’Ajuntament. Donen les prioritats resposta a les necessitats? era el títol escollit per a mostrar, sense cap explicació, el cost per a l’Ajuntament diverses institucions i entitats subvencionades. I de manera subtil i fent com si res, una ratlla blava pel mig dels conceptes de mancomunitats i per davall del conveni amb Càritas. 

La publicació va vore la llum en el moment més crispat de la polèmica pels pressupostos municipals del 2013, i que determinarien dies després la moció de censura. Per a nosaltres és una presa clara de posició a favor d'una de les dues parts quan la parròquia com institució s'hauria d’haver mantingut al marge, amb exquisida neutralitat. Cosa que si ha fet una altra parròquia. Hi ha fòrums, hi ha altres camins per fer arribar, si és creu convenient  l’opinió i el sentiment de la comunitat cristiana. Al Cèsar el que és del Cèsar...

Trobem a faltar, perquè la cosa estigués més clara a ulls dels ciudatans, una comparativa d’aquest 2012 amb els anys 2011, 2010 i 2009, anys també de crisi. ¿Per què no s’ha fet en eixe full parroquial? ¿Quin objectiu seguia el responsable del full en publicar les dades només d'un any? Nosaltres no anem a jutjar perquè no ens jutgen, però si que hem de dir que les entitats d'ajuda social i de caritat no han patit les retallades que si han tingut les demes entitats i associacions civils.
 
També hi ha un fet important: cada quatre anys elegim els representants polítics i aquests, errats o encertats, actuen i aproven pressupostos. I amb això cada quatre anys passen pel filtre d’unes eleccions, cosa que no passa amb els representans religiosos. Nosaltres podem exigir-los compters de la seua gestió, no sabem si és el cas de la parròquia.
 
No anem a dir res. Podríem omplir fulls. Això si, dins de la llibertat i transparència informativa preguntem ¿quan el full parroquial publicarà els compters de la parròquia? ¿Quants els fidels els coneixeran tots amb detall, ben enganxas al tauler de l'església, com si que fa l'Ajuntament?

No vam voler atiar el foc en el seu dia  i ens hem esperat a publicar aquest article una vegada celebrada la moció de censurà. Com aquesta carta, que ara reproduïm, i que ens va fer arribar fa unes setmanes un grup de lectors de La Cotorra. Els demanem disculpes per no haver-la publicat abans. Errats o encertats vam creure que , encara que teniu tota la raó en el que dieu, no era el moment més adient. De tota manera pensem que no ha perdut gens d’actualitat.
 
      Nosotros también somos Iglesia.


Siempre hemos entendido la parroquia como un lugar de encuentro donde la comunidad se amalgama, se refuerza y se apoya para celebrar , vivir y convivir el mensaje de Jesús sin distinciones de sexos, credos, poder ni estatus social. Llamamos a Dios, padre, nos proclamamos hermanos y la verdad es que al salir del templo seguimos sin entendernos.

Encima de la pila bautismal, como todos los domingos hay unas hojas que reciben los fiéles , donde se pueden leer los comentarios evangélicos y cartas abiertas del párroco , como invitación a la reflexión semanal. Hace unas semanas, el desconcierto al abrir las hojas fue grande cuando se presentaban las partidas que nuestro ayuntamiento destinaba a todas la entidades que , según concierto y presupuesto, eran otorgadas a las distintas entidades. El título que se encabezaba también planteaba infinidad de interrogantes. ¿A qué viene esto? …

Ni una orientación de su finalidad, sólo un recuadro con las aportaciones principales. ¿Por qué? Los presupuestos del Ayuntamiento se discuten y aprueban en el pleno municipal. Parecía una cuña fuera de lugar… ¿Doble intención? Es lo que la gente comentaba. La hoja parroquial no era el lugar. No nos hubiera estrañado , sin embargo,  ver en este documento el presupuesto  y /o la rendición de cuentas de la junta económica del consejo parroquial. Incluso sería laudable.

Somos una comunidad que observa, que ve, que aspira a ser mejor pero que tiene un pecado: el pecado de omisión. Por eso no podemos callar.

Somos iglesia y somos creyentes, tal vez sea el momento de recordar las palabras de Jesús: “Dad  al César lo que es del César y a Dios lo que es de Dios”.   (Mt 22,21 )   


                                                                  Creyentes de Sant Pere. 

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Com diu La Trinca en una cançò " Vers per on, vers per on, diu que el seu regne no es d'aquest mon " o algo així .
El seu regne no ho se però els seus subdits si que son d'este , però que molt d'este .

Sòls espere que el cura argentí de esta parroquia no siga fidel reflexe del seu jefe directe en Argentina, un tal Francisco , perquè com este siga el canvi en l'esglesia ... arrere com els carrancs .

Anònim ha dit...

Este retor sobra en este poble, espere que monsenyor li pegue una patada al cul bén prompte.

CENSURA LA MOCIÓ. ha dit...

Entre el secretari i el retor de Sant Pere li preparaven la moció de censura a Jordi. De segur que este retor D. Jose Calza ho sabia. Vaja poders fàctics que tenim. Molt bé per eixa part de l'església que és poble de Tavernes.

Anònim ha dit...

Don José pareix que va ser triat a pols pel "monseñor" per a un poble com Tavernes. És sectari com ell a soles, només vol parroquians submissos per imposar els seus criteris, com Osoro i Rouco. I de transparència, res de res. Ni punt de comparació amb la humanitat i proximitat al poble de mossén Josep, l'anterior rector de Sant Pere. Ell sí que publicava l'estat de comptes de les reformes que feia a la parròquia, a la mateixa porta del temple. I tenia una gran empatia, no només amb els practicants, sinó també amb els qui no anem a missa regularent i, fins i tot amb els no creients.
Si l'Església vol fidelitzar cristians, ho té ben agre amb sacerdots d'aquest tarannà.
Jo vaig poc a missa i desconeixia el contingut tendenciós del full parroquial, però trobe que, a més de faltar a la veritat, atempta contra la llibertat d'elecció política i comprenc que molts creients i practicants -que viuen el cristianisme profundament, sense hipocresies- s'hagen sentit ofesos en llegir el libel que publicà don José.
En una missa major de festes ja va tindre una eixida de to sonada, però sembla que ell, "a Dios rogando y con el mazo dando", segueix sent partidista i clavant-se en els assumptes del Cèsar. No sap ser el rector de tot el poble.
A més, les seues misses són soporíferes. No hi posa gens d'autenticitat. Pareix que no s'ho crega.
Sí que ens va fer una bona passada l'arquebisbe en jubilar mossén Josep i enviar-nos aquest sectari!
El va jubilar perquè, en caure malalt, demanava un ajudant. Ens envià D. José i després ja podia enviar un ajudant. I posteriorment sabem que Josep torna a ser rector d'una parròquia, la de Beniarjó.
Al pas que anem, a cada dia l'església més buida i la gent més descontenta.

Anònim ha dit...

cotorra no se si tindrem els mateixos presupostos pero son molt diferents als que an circulat per moltes mans i ulls de la gent. No vaig a discutirte res pero soles en el rugby crec que ta faltat posar un numero davant,son 12000! aixi que els tenim tant diferents que obte per no entrar a debatir res mes. Ja el dic que segurament estaran molt diferents,el que jo he tingut son de consejals de la oposicio i es blanc i negre.

Anònim ha dit...

Anit mateix, cansada de tot un dia per el món, de lluitar contra la crisi econòmica i moral, amb ganes de abandonar, ve Jesús i em preguntà : creus que el món serà millor sense nosaltres els rotjos a l'església? A què no? Doncs et....
i ens veiem el diumenge a Misa.
Per cert, vos recomano la Misa de les 8 : 00 del diumenge al matí, l'oficia D Marcelo, l'argentí, que no hi ha que confondre amb D José que es el titular de la parròquia.
Si vols un bon sermó, hi ha que matinar.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres no tenim els pressupostos.
Simplement hem escanejat el full parroquial. És el que allí hi ha. Si és o no correcte no ho sabem. Caldrà que ho preguntes al responsable del full.
De tota manera no canvia res en l'esperit de l'escrit nostre i el del full parroquial.

Karl Marx ha dit...

Ja,ja,ja que no teniu els pressupostos. No els haureu fet vosatros?
"Per supostos" que no els teniu per que no s'han aprovat. el que hi ha és un esborrany, no?
Ara us preocupen el que diguen els rectorets? Ja, com que ara s'haveu fet de processons, i d'ací poc es fareu també de missa, com l'altre Jordi català (el de CIU).

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si no saps llegir és el teu problema. Estem parlant dels pressupost del 2012. Com es pot llegir en la imatge escanejada, que ja estan aprovats i liquidats.

Per comprovar les dades no anàvem a preocupar-nos d'aconseguir-los. Ens fiem de les dades i les hem publicat perquè ens fiem de la font, com altres vegades hem publicat xifres de troianos i les hem publicades per fiar-nos de la font (Ja veus tu que tindrà ara que vore els troianos i el full parroquial, o sí?

A nosaltres personalment no ens preocupa el que diguen els rectors, si no l'aprofitament partidiste i manipulador que puguen fer alguns del que diguen els rectors.

Perquè en la vinya del Senyor hi ha de tot, rectors bons i menys bons, com entre la Cotorra hi ha gent que mira i no veu, i diu que llig però no comprén el que llig.

Anònim ha dit...

Karl, m'expliques per que no he de anar a Misa?
Per què no em vulgui un germà, he de deixar de anar a la casa de mon Pare?
Mon Pare sempre s'alegra de veurem, i a mi el meu germà en dona llastima, per que a la fi li faig falta per fer feina a Caritas.

Karl Marx ha dit...

Perquè a misa no solucionen mai res, ni cap iniciativa de treball ni cap € de la cistelleta va on caldria. Cops al pit,penediment i una oracioneta i en eixir, a començar de nou, que ja pots tornar a pecar. I ja et tornaran a confessar, si no passa res!
Si les administracions dels teus amics polítics feren ben feta la seua feina no existiria Carites ni Creu Roja, serien departaments públics i no entitats privades.
Menys caritats i mes justícia.
Ara eixireu amb les carències del vostre volgut PP. Que faríeu sense ells?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Avui em tens per a tots. I continues sense vore la llum. Ni saber llegir, o comprendre el que lliges, tan fàcil com t'ho ha posat l'anònim anterior. I prometem que no en sabem la identitat.
Ara és un greu error per la teua banda pensar que tota la gent que és practicant vota el PP.
Com tampoc tots els obrers voten opcions d'esquerra. Si no ja em diràs d'on ixen els vots del PP.
De tota manera, el tema de la noticia està clar i no és l'opció religiosa dels nostres lectors.

Anònim ha dit...

Per coses com aquestes la Jerarquia de l'Església (que no l'Esglesia tota), té la fama que té.

Rectors com Mossen Calza són els que buiden les parròquies.

Anònim ha dit...

No voldria pensar que la relació d'Eugenio Pérez amb Cáritas té a vore amb aquest tema del full...Però donades les circumstàncies del moment, no puc evitar tindre una certa sospita...
Ho sent si estic essent injust però ho conte tal i com em sembla.

Anònim ha dit...

No ho crec. No és el seu estil ni és d'acord amb el seu caràcter.
Caldria vore qui és el responsable de la publicació i estirar del fil.

contribuent de càritas ha dit...

Com que sé que a Càritas hi ha gent de tots els colors polítics, pense que a alguns d'ells no els haurà caigut gens bé la publicació del full parroquial amb informació sesgada. Esta gent és la que hauria de donar la seua opinió i no permetre que amb l'ajuda als necessitats es faça un ús partidista. Estan tirant-se terra als ulls si es deixen manipular d'eixa manera.