L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 2 de juny del 2013

Gran èxit de la cinquena dansà popular a Tavernes

La "dansà" encapçalada pels vallers arriba a la Plaça Major


 El Grup de Balls Populars la Vall de Tavernes pot estar satisfet. La cinquena edició de la “dansà” popular assolia un gran èxit de participació i un gran èxist d’organització de totes les activitats preparades al llarg del dia.


Pel matí van ser unes hores dedicades als menuts i a refermar els llaços de germanor amb el grup danses "El Repom", de Canet d´en Berenguer. Un dinar dels balladors i balladores va servir per continuar afermant les bones relacions entre els dos grups agermanats.

La fallera major de Tavernes i les falleres majors participen en la dansà
 A les vesprada, després de la concentració davant la seu dels balls de Tavernes, en animada cercavila tots els grups participants (a més dels ja indicats hi ha va arribats de Xeraco, Xàtiva, Alfarb, Almussafes, Sueca, Cullera...) arribaren al Carrer Major on s’iniciava la dansa fins arribar a la Plaça Major. Les falleres majors, tant de Tavernes com de les falles locals, se sumaren a l’acte i participaren plenament en la dansà. 

Tots els grups ballant a la Plaça Major
Francisco i Vicen, una parella veterana del quadre inicial
 Al Carrer Major, tots els grups ballaren alhora i escenificaren els balls més populars de les nostres terres als sons de la dolçaina i tabelet.

A la nit era el torn de Pep Gimeno “Botifarra”, el “cantaor” de Xàtiva que acompanyat del seu grup,   va omplir l’apacible nit vallera amb els sons i cançons més populars del seu repertori. La “cantaora” local, Reme Gandia, va acompanyar al Botifarra, en una interpretació conjunta i memorable de la Dansa del Vetlatori de Tavernes.



El “sarau” permetia a la gent continuar de ballar, en animada festa fins la mitjanit. Un èxit total i la nostra felicitació al grups de Balls Populars de la Vall de Tavernes.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Me parece una maravilla que los vecinos del centro del pueblo puedan disfrutar de un acto así un par de horitas, y poder descansar el resto del fin de semana.

A ver si alguien se preocupa por el descanso de los vecinos del paseo Colón.

Este fin de semana del 1 de junio de 2013:
-Sábado a mediodía: discomóvil en el Vergeret (toda la tarde).
-Sábado por la tarde: concierto de rock frente al bar Trolec y Magik.
-Sábado por la noche: pubs a toda castaña, chavales y coches atronadores despertando a los vecinos.
-Domingo por la mañana: ensayo de un grupo en el pub que hace esquina (Barull o destapa't).

Sábado desde las 12 de la mañana hasta el sábado a las 3 de la madrugada, no puedes ni descansar. Ni ver la tele en casa tranquilo. Ni dormir una siesta. Ni relajarte.

Y el domingo, a la marcha otra vez, un concierto en un pub con las ventanas abiertas que se escucha a 2 calles de allí.

Os aseguro que gente que vamos a una fábrica o gente que va al almacén y estás toda la semana levantándote a las 6 de la mañana para trabajar, en fin de semana necesitamos un poco más de relax. Poder descansar algún rato.

Hay alguna manera de conciliar descanso de vecinos con el ocio y el negocio de los pubs?

Un término medio no? Los únicos que nos jodemos somos los vecinos.

Ojo, que todavía no han llegado los conciertos de final de temporada, ni las fiestas del pueblo, después son las fallas... Vamos, que aquí cada uno a su aire y siempre nos jodemos los mismos.

En el paseo aguantan las verbenas 4 dias al año (fallas), pero aquí estamos todo el año igual.

A ver si los políticos se olvidan de esa lucha por el poder y se preocupan de una vez por todas de los vecinos de este pueblo.