L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 21 de juliol del 2010

ÚLTIMA HORA: LA INTERAMPA ES CONCENTRA NOVAMENT DAVANT DE LA CONSELLERIA


La InterAMPA ha efectuat una concentració a les portes de la Conselleria d’Educació. La segona en una setmana. Novament ha comptat amb el recolzament de pares i mares arribats en quatre autobusos des de Benifairó, Simat i Tavernes i també de politics de la Valldigna, cas d’Eladi Mainar, Joan Serra i Víctor Mansanet (PSOE, Esquerra i EU respectivament), de Simat i de Jordi Juan, regidor del Bloc de Tavernes, i Josep Llatzer, secretari local del Bloc Jove. (Fotografia 4) .
La presidenta de l'Associació de Veïns la Valldigna, Maria Lluïsa Grau, es trobava també entre els assistents donart suport, com també ho feren José Pachón (FAPA-Secertari de comarques), Diego Gómez (Federació d'Escola Valenciana), Agustí Cerdà(Esquerra País Valencià), Marga Sanz(EUPV), Quina(STEPV), i un representant de CCOO-Ensenyament.
No pintava massa bé la cosa, perquè no estava entre els ànims dels polítics de Conselleria rebre a les AMPES valldignenques. La Conselleria havia designat un interlocutor de menys rang que el Director de Centres que els va rebre la setmana passada i davant d’això els pares i mares han dit que no anaven a entrevistar-se amb ningú amb menor poder decisori i que volien parlar amb Conxa Gómez, màxim responsable, cosa que finalment aconseguien sobre la 1 del migdia.
Dos representants de la INTERAMPA s’han entrevistat quasi un hora amb Conxa Gómez, qui sembla ser no tanca definitivament cap proposta, i resta a l’espera del que decideixen els respectius Consells Escolars. Els dos representants del pares, mares i alumnes de la Valldigna han apuntat que ha estat prou receptiva a les propostes plantejades pel col•lectiu de les AMPES, que a més li han lliurat vora 3.000 firmes recollides en una setmana.


L’estat de la qüestió:

En aquests moment hi ha tres postures o propostes:
1. La preferida i recolzada per les AMPES i que és deixar els alumnes un any més en les escoles. La Conselleria havia dit que és inviable i no pensava acceptar-la de cap manera, encara que eixa porta tancada sembla que no és impossible.
2. Una segona via que implica una sèrie de millores en l’IES Jaume II el Just per tal de modificar els espais i aconseguir algunes aules de més i deixar només quatre “barracons” per als desdobles de Batxiller. Aquesta via ens han dit que seria acceptada per la Conselleria sempre i quan fora aprovada i acceptada pels pares en els corresponents Consells Escolars, cosa que van proposar als pares esta setmana i ho varen rebutjar.
3. La proposta de Conselleria de fer un doble torn d’estudi. Una proposta que els pares i mares no pensen de cap manera acceptar i que serveix a Conselleria per a fer presió als pares, mares i alumnes.

Al nostre entendre, i ja ho avisem per anticipat, hi ha una jugada que pensem és la que està posant en pràctica la Conselleria a l’espera de que la unió de les AMPES es trenque i així posar de rebot en funcionament la proposta tres.
I és que si no accepten tampoc la proposta dos, que la Conselleria –repetim- si acceptarà si hi ha consens entre les AMPES, es considerarà legitimada per posar en funcionament la proposta tres, la seua, atés que la Conselleria sempre podria dir que les AMPES no accepten res.
I ací és on es podia produir un trencament en la unitat d’acció que fins ara hi ha hagut, perquè algunes AMPES poden pensar que millor la dos que la tres i altres opinar el contrari.
I mentrestant arribarà el dia 2 d’agost, quan tothom pren vacances en la Conselleria.
És un envit o alguna de les parts va de “farol”? La pressió amb el doble torn servirà per trencar l’unitat d’acció de les AMPES?
Tot això serà el tema estrella dema a les 12 de migdia quan es reunirà el Consell Escolar Municipal de Tavernes que haurà de parlar del tema. Hem de dir que hi havia previst per avui, per aquesta vesprada, un Consell Escolar de les AMPES dels instituts de Tavernes. El del IES Valldigna es farà avui, però el Consell del Jaume II el Just és trasllada per demà dijous a les 20:00 hores, ja acabat el Consell Escolar Municipal de Tavernes.

-

4 comentaris:

Concentrat ha dit...

Enhorabona per la informació. Millor que la que llegim en els diaris de hui i bon analisis.

Anònim ha dit...

Moltíssimes gràcies per mantindre'ns informats!És un privilegi tindre una informació tan actual i tan ben redactada.zwatace

Anònim ha dit...

Io vaig estar ahir en la concentració.I tinc que dir que van armar molt de soroll en les portes de la Conselleria.Pero tambe voldria dir que erem pocs para la cantitat de alumnes que es suposa que auran de estar aquest any an els IES JaumeII i Valldigna.Voldria concienciar a la gent de La Valldigna para que es conciencien y pensen que els que es fa aquest dies es para tots.Y que quants mes seguem mes soroll farem y mes cas mos faram...o no???

Un de Tavernes ha dit...

Em pareix una falta de respecte i una burla en tota regla que ningun membre del PP ni del PSOE de Tavernes anaren a la concentració a Conselleria.
On està el recolzament total a la InterAmPA?
Encara no els he vist en cap dels actes que han fet les mares i pares.

Aci es demostra qui recolza realment a la InterAMPA i qui només ho fa "de boqueta i de cara a la galeria"

Quants regidors i representants polítics de Tavernes hi havia a Valencia?

Només 2 i del BLOC, els únics que es preocupen pel futur educatiu dels joves de Tavernes.

Espere que els assistents es donaren conter d'aquest detall i demanen explicacions als absents.