L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 19 de juliol del 2010

De reunions d'avui i de demà, de concentracions i canvis interessats de postures.

Avui segons hem sabut s'han reunit els alcaldes de Benifairó, Simat i Tavernes i el president de la Mancomunitat, amb els dos directors dels instituts de Tavernes per tal de tractar la problemàtica del pas als IES del primer cicle d'ESO.
Hem sabut que demà els dos directors s'han de reunir amb responsables de la Conselleria, entre ells el director general d'Ordenació Educativa i de Centres de la Conselleria, Enrique Carbonell i l'inspector de zona.
No es veu massa voluntat - per no dir ninguna - a decidir que els alumnes continuen a les escoles. Es parla que amb unes poques reformes tots els alumnes poden acudir als instituts i s'apunta a que s'hauran de fer unes obres per tal de poder encabir tots els alumnes d'ESO als actuals IES. Estes obres serien majorment de remodelació d'espais mitjançant nous entabicats. I que sí, que van a fer-se ràpid i posant els màxims mitjans. I que s'instal·laran només quatre barracons que es deixaríen per als desdobles de BUP.
O siga que no es considera cap de les solucions apuntades fins ara per la InterAMPA, entre elles, la de que els alumnes continuen un any més com han estat fins ara..
Avui ha tingut lloc aquesta reunió, mentre la InterAMPA ha preparat un nova concentració devant de Conselleria per a dimecres donat que cap de les seues revindicacions ha tingut per ara resposta en l'administració.
Tres eran tres
I nosaltres hem de dir que estem bocabadats en vore com la InterAMPA afirma que compta amb el suport de tots els ajuntaments i de la Mancomunitat. Prompte han oblidat el posicionament que tenia el govern municipal del PP de Tavernes, que fa nomes unes setmanes rebutjava la proposta feta pel Bloc en el pla de recolzar les postures de la InterAMPA.
Fa unes setmanes el PP de Tavernes i amb l'alcalde al front, es posicionava a favor de la Conselleria, per cert governada pel seu partit, i en contra del que volien els pares i mares. I això que la seua obligació es defendre els interessos del poble, però no: el PP de Tavernes agafava una postura partidista, la postura del seu partit, i li donava igual allò que el poble de Tavernes o la InterAMPA volguera o demanara.
Es repetia la història del parc del Cantalot o de la circumval·lació. ¿Els haveu sentit queixar-se i protestar al PP de Valencia despres que, fa un mes, que ja sabem que cap dels dos projectes es dura a cap? Segur que no els haveu sentit dir res.
I ara teniem la tercera, tres eran tres.... Perquè en el tema de l'institut també hagueren callat i hagueren dit "Si bwana" a la proposta barraconària de la Generalitat.
De fet ja havien callat davant l'endarreriment d'acabament del centre i feien costat a la Conselleria amb els barracons, i no a la InterAMPA, quan rebutjaven en el ple la proposta del Bloc que demanava a l'ajuntament prengera com a postura oficial recolzar el que volia la InterAMPA. Però ells s'oposaren en el lloc més important i on es prenen les veritables decisions.
I després que en el ple no volgueren mullar-se, després quan veuen la moguda diuen que sí, que recolzen. I ara hi ha gent de la InterAMPAS que s'ho beu com un ou i creu a peu junts que el PP els va a salvar.
Nosaltres ho tenim ben clar: pensem que el PP sabia de fa temps que l'institut no s'acabava - aci mateix ho varem dir-, sabia la postura-proposta de la Conselleria que era posar barracons. I ells havien callat i estaven d'acord: si no caben dins de l'institut, els posarem en la figuera.
I qui calla atorga. I si ara es mouen un poc, tothom sap que es deu a les mobilitzacions. I si, amics i amigues de la InterAMPA, ara vos recolzaran, almenys de boqueta però pressumptament a contracor, sense cap convenciment. I pensem que pensant en el pròxim maig.
Recordar-vos que en el tema de les adscripcions, algunes autoritats locals anaren a Valencia, a defensar la seua postura. I ara, han anat a Valencia a reunir-se amb els seus i defensar el que diu l'InterAMPA?
-