L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 22 de juliol del 2010

TEMA GENERAL: El Consell de Camps farà el paperot en un òrgan europeu sense cap poder de decisió


Camps s’emportarà els 14 consellers i els seus equips de viatge a Brussel·les per a celebrar al Comité de les Regions un Ple del Consell. Este òrgan de la UE és consultiu i no té cap poder de decisió i segons els funcionaris del Parlament, “només servix als líders ‘regionals’ per fer-se propaganda”.
El nou viatge del president desplaçarà als 14 membres del Consell i els seus equips a Brussel·les en octubre per a celebrar un Ple al Comité de les Regions, un òrgan consultiu, que no te cap poder de decisió i segons els funcionaris del Parlament Europeu van directament a “la paperera vertical”, és a dir, al femer. Camps i Valcárcel ja van presentar a 2008 un informe sobre aigua, del qual després dels reportatges de Canal 9 sobre Camps i l’informe de l’aigua no s’ha tornat a saber res.
“El Comité de les Regions és utilitzat pels líders regionals per a fer-se propaganda. Prou a sovint venen presidents regionals amb tot el seu aparell mediàtic per a mostrar als seus ciutadans que fan coses a la Unió Europea”. Així de clar i contundent explicava un experimentat funcionari del Parlament Europeu quina és la verdadera funció del Comité de les Regions, que en el mes d’octubre serà seu d’un Ple del Consell valencià.
I és que el president de la Generalitat, Francisco Camps, envoltat per una trama de corrupció que salpica a tota la cúpula del seu Consell, inclós ell, ha vist en els viatges a l’estranger l’única taula de salvació per a mostrar una imatge de gestió de cara a la ciutadania. A falta d’inauguracions, l’obra pública està sota mínims, bons són els viatges. Això sí, sempre que no es demostren que són improvisats i de dubtosa utilitat, com el que va realitzar a Brasil.
I és que no és la primera volta que Camps empra el Comité de les Regions per a fer propaganda de les seues iniciatives. En maig de 2008 el president de la Generalitat va presentar l’Informe Camps, que defenia els transvasaments com a mesura per acabar amb la sequera. Dos anys després d’aquells titulars i del reportatge a Canal 9 res s’ha tornat a saber d’este document i de la seua influència. Si ens atenem al que opinen els funcionaris del Parlament, “acabaria a l’armari vertical”, al fem.
Però, coneixedors de les crítiques que podrien vindre de l’oposició i de la ciutadania i per a llevar-li ferro a l’assumpte, la Generalitat ha vestit la iniciativa com una acció impulsada pel propi Comité de les Regions. La Comunitat serà la primera “regió” d’Europa en reunir el seu Govern a este òrgan consultiu. Un gran èxit si ens atenem a que no té cap poder.
Camps va anunciar que es tractaran qüestions que incumbeixen a la Comunitat com el Corredor Mediterrani o la defensa de l'aigua. També va explicar que el model sanitari valencià es presentarà en el Comitè de les Regions a experts i a representants d'institucions nacionals, regionals i municipals de tot Europa. Esperem que tinga més influència que l’Informe Camps.

-Font l'Informatiu. Fotografia: Camps i la presidenta del Comité de les Regions.
-