L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.084
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.036

dijous, 8 de juliol del 2010

80.000 alumnes d'ESO no podem estudiar en valencià

El diputat de Compromís es pregunta on és la llibertat dels pares d’escollir la llengua d’ensenyament dels fills, de la qual el PP tant parla, “si 80.000 alumnes no poden prosseguir els estudis en la llengua que han escollit”
El diputat del BLOC i candidat per Compromís, Josep Maria Pañella, ha assegurat que “més enllà de les paraules, els fets parlen per ells mateixos; i la realitat és que la Conselleria d’Educació que presideix Alejandro Font de Mora el que pretén és, d’una manera subtil i sense que es note massa, carregar-se el sistema d’ensenyament en valencià que du funcionant ací des de fa prop de 30 anys i que tants bons resultats pedagògics ha aconseguit, sent l’únic que de veritat garanteix que, en acabar els cicles formatius, els alumnes coneguen i sapiguen utilitzar amb normalitat les dues llengües oficials".
I és que com assegura Pañella, els fets són els fets, diga el que diga el conseller, i la realitat és que més de 80.000 alumnes dels 138.223 que cursen els estudis primaris en valencià, per decisió lliure dels seus pares, no poden prosseguir en eixa mateixa llengua els estudis de Secundària. "Si això no és carregar-se la base del sistema lingüístic educatiu, ja ens explicarà el conseller de què estem parlant”.
El diputat de Compromís ha declarat que “quan Font de Mora diu que rep contínues queixes de famílies que no poden matricular els seus fills en castellà”, està ocultant sistemàticament que, per cadascuna d’aquestes queixes, la seua Conselleria en rep més de vint de pares i mares que volen que els seus fills continuen la Secundària en valencià i no poden aconseguir-ho; però d’aquestes queixes, Font de Mora prefereix no saber-ne res i mirar cap a un altre costat.
El diputat de Compromís ha afirmat que, per voluntat expressa del conseller, qui perd sempre és el valencià. "I som molts els que no estem disposats a consentir-ho ni a acceptar-ho”.

-Remés per Compromís-Bloc
-