L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 1 de juliol del 2010

Tornem a l'hortalissa?

La gent de la Cotorra coneixem de l'interés a fer hortalissa als camps que s’han abandonat que a Tavernes per culpa de l'actuació del PAI Bancaixa. Fins i tot sabem d’alguns exmembres de la corporació que foren dels primers a facilitar les seues terres, a la zona del Canal, perquè es conrearen de nou en saber que del PAI “na de na”, que va per a anys, per no dir que no es farà.
Moltes de les terres que estaven abandonades pel poc preu que assolia la taronja i que no eren rendibles, tornen a reviscolar, empesa la gent per la crisi i l'atur que afecta Tavernes, un dels pobles on la desocupació no para de pujar encara més.
Les persones que no tenen feina estan demanent als coneguts que han abandonat els seus horts que els els deixen per passar el seu temps i així guanyar-se algun euret. La veritat es que a la zona del Camí de la Séquia Mare amb la intersecció amb el camí de la Sequia la Bova es pot obser var i ens han contat que la nova situació de alguns aturats que no es dedicaven al tema agrari, s’ho pensen com una manera de tindre treball. Desitgem i esperem que els vaja i bé i que servesca perquè el nostre terme torne a lluir del verd de les plantes.
Perquè no diguem que sempre critiquem i no aportem idees: l'ajuntament podría potenciar aquesta mampresa fent un catàleg de terres abandonades i possibilitant estes interaccions.
Si es fera, es podria ajudar a canviar el “xip” general i ajudar-nos a oblidar-nos l’interés per l'especulació del sòl urbà i que prime per davant de tot afavorir possibles accions per recuperar el terme.
De res!. Esperem que la idea no només servesca als lectors de la Cotorra.
Com deia el tio Llebra "Canvi de vares, es que cal"
-
.