L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 8 de juliol del 2010

Denuncien retards en les platges accessibles de Tavernes


L'Associació “Valldigna Accessible” s’ha de fer eco, novament, de les reclamacions realitzades pels usuaris de les platges accessibles de Tavernes de la Valldigna. Malgrat que en el mes d'abril es va presentar per registre d'entrada a l'ajuntament tot un seguit de mancances detectades en el plec de prescripcions tècniques per al salvament i socorrisme dels anys 2010 i 2011. Seguidament presentem una petita crònica del que ha passat recentment.


Primer dia de bany accessible, 1 de juliol. Els únics que estaven en el seu lloc són els encarregats d'oferir el bany accessible en ambdues platges. No existeix ni la plataforma per a deixar les cadires, ni l’ombratge, ni la cadira amfíbia. En el punt de platja accessible de la Goleta, situat en la Plaça de Mallorca, fins a tres excavadores estan intentant condicionar el lloc, eliminant un desnivell per a accedir a vora mar, de més de metre i mig, mentre la resta de banyistes prenen el sol amb el so de fons de la maquinària.

Segon dia. En el punt de platja accessible de Tavernes, situat en la Plaça de la Safor, falten la cadira amfíbia, delimitar les places d'aparcament dels usuaris del servei i situar els sanitaris, és a dir, canviador, dutxa i servei adaptat. En l'altre punt de platja accessible, es comença a instal·lar l’ombratge, altra cosa és eliminar el desnivell que es crea tots els anys en aquest punt, fruit dels corrents existents en la zona.

Tercer dia. És el primer en el qual es pot accedir a l'aigua en la Plaça de la Safor. Vam constatar la falta de formació dels xics encarregats d'oferir el servei de bany accessible. Ningú els ha format ni informat, que habitualment, han d'ajudar a realitzar la transferència des de la cadira de carrer a la cadira amfíbia. Malgrat que aquesta condició era imprescindible per a contractar una empresa i evitar la compra d'una grua per a facilitar la transferència, que ja havia estat recomanada pel Síndic de Greuges l'any 2009. D'altra banda, l'horari de l'empresa és de 11 a 14 hores, però s’estipula que solament una persona es quede de 13 a 14 hores per a atendre el bany adaptat quan s'ha constatat que fan falta dues persones per a oferir aquest servei.

A manera de conclusió d'aquest petit diari anem a ser positius i trenquem una llança perquè sabem que som capaces d'aprendre dels nostres errors i l'any que ve no tornarem a reincidir altra vegada. Esperem que tots aquests problemes siguen resolts “ipso facto” enguany, perquè tots puguem gaudir de les nostres platges guardonades amb dues banderes blaves i la Q de Qualitur. Estem segur que el nostre Ajuntament sabrà resoldre aquests problemes de forma ràpida i eficient.

-

3 comentaris:

USUARI ha dit...

Es vergonyós per part de l'Ajuntament, la discriminació a la que estan sotmesos els usuaris dels punts de platja accessible. No te cap justificació que el servei de socorrisme estiga de 10 a 19h, i el servei de platja accessible, quan es puga donar en condicions, sols es done d'11 a 13h. Si altres anys tenien un horari molt més ampli, no hi ha justificació per reduir l'horari, AÇÒ ES UNA GREU DISCRIMINACIÓ.
Un dels requeriments de la Bandera Blava, es disposar d'un punt de platja accessible. Si l'Ajuntament vol 2 banderes blaves, haura de disposar de 2 punts de platja accessibles. No es que siga un "favor" que fan als usuaris, sinó un requeriment que fan des de la bandera blava. No val cap excusa per discriminar amb l'horari del servei, com s'està fent actualment, quan es puga acceedir als punts de platja accessible. Rectificar es de savis... no val a dir, simplement, des del punt de vista politic, "no s'ha reduit l'horari", els fets ho demostren...

Anònim ha dit...

Dimissió dels responsables!... SUPORT TOTAL ALS USUARIS DE LA PLATJA ACCESSIBLE uns grans oblidats pel nostre ajuntament i sobre tot per la regidoria de turisme.
En lloc de la Q hauríem de tenir la M de merda.

Anònim ha dit...

pareix ser que ha posat personal de la dipu al servei de la empresa. Que sort té l'empresa!.. ara més sort tene les beneficiades, a que no adivineu de quin regidor són família?..
Sona la Dipu.

ah el servei de socorrisme és de 11h a 20h .encara que als cartells diga el contrari, però també estan equivocats els telèfons i el nom del poble.