L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 28 de juliol del 2010

S'inaugurarà la piscina a festes?


S’acosten, s’acosten les festes i poques novetats tenim sobre la piscina. Tot rumors que no volem estar de dir-vos. Així, segons comentaris dels mateixos treballadors, la piscina no estarà en el termini previst. Per l’obra es parla que, com a mínim , a finals d’octubre i nosaltres pensem que potser anirà més lluny.
De tota manera, el termini que va dir el govern municipal del PP i que era inaugurar-la a Festes del Poble, o siga la primera quinzena de setembre, res de res. El que van dir ho podeu llegir en:

Tampoc és que tinga massa importància tres o quatre mesos més. L’any 2003, durant els debats a la ràdio de la campanya electoral, l’aleshores candidat Eugenio Pérez va dir que tenia dues empreses interessades per a començar de seguida.
També els comentaris dels treballadors diuen que el vas té 24’90 metres, i fins i tot entre ells parlen de “la banyera” , nom que li apliquen en considerar que el nostre poble per demografia i importància havia d’haver aspirat a una piscina “un poc millor”. Pel poble també li han posat a l’edifici el nom “el bunquer” en base al molt de formigó i el poc de cristall de l’exterior.
També hem sentit comentaris que la fondària (1’40 metres?) impedirà fer competicions “serioses” de natació, i expliquen que la profunditat serà menor en els extrems dels carrils cosa que farà impossibles alguns moviments de gir. Bé, són opinions, i com a tal opinions cal valorar-les. Ara bé, si els que sou experts en natació voleu dir-la vostra.... Endavant! Esperem els vostres comentaris.
I ara en pla de “conya marinera”, que per alguna cosa estem en l’estiu. Confiem no se’ns enfade ningú, però sempre hi ha rumors malintencionats corrent pel poble, i ara es diu que hi ha molta gent acostada al partit del poder municipal fent cursets de natació i obtenint el títol de socorrisme. També afirmen els rumors que el servei de bar i restauració de la instal·lació ja esta adjudicat .
¿A qui? Mmm ... de mut i a callar! No hem de donar massa crèdits als rumors. ¿A què penseu igual?

-

9 comentaris:

VALLMAN SUPERHEROI DE LA VALLDIGNA ha dit...

Però per que voldran la piscina acabada a festes si estan tots els del poble nadant tot l'estiu?

Amb la meua superment de superheroi de la Valldigna, acabe de descobrir que les eleccions no seran en octubre!! són el maig del 2011!!!

Que vols jugar-te que la tindran a punt per les eleccions per poder inaugurar-la?

JOJOJOJO, quin superpoder tinc, collons!

Si anem cara l'epoca d'inaugurar! Jo t'inaugure, tú t'inaugures, ell s'inaugura...

Serp ha dit...

Una cosa Cotorra, dir que s'inauguraria a Festes del Poble és l'últim termini que ha dit el govern municipal. Cal recordar, però, que també varen dir fa cosa d'un any que s'inauguraria a Falles 2010 i si tires més enrere encara, varen dir que s'inauguraria per a l'estiu de 2009.

Una tomadura de pelo, com sempre.

Açò passa per adjudicar la concessió a empreses de xica i nabo.

És important vore este enllaç.

http://www.lasprovincias.es/valencia/20080409/safor/tavernes-adjudica-piscina-cubierta-20080409.html

Anònim ha dit...

Serp, no acabe d'entendre que vols dir amb eixe enllaç.
Sembla ser que la piscina no té estudi de viabilitat econòmica.
I pense si això implica que ens podem trobar davant un altre cas com el parking Passeig. Una roïna.

Ara, en el cas de la piscina, Jordi Juan, del Bloc, va denunciar que en el conveni les pèrdues de l'empresa correran a càrrec de l'ajuntament, és a dir, dels impostos de tots els vallers i valleres.
És així o no?

En resum: si l'empresa guanya, serà per a l'empresa i si perd, les pèrdues les pagarà el poble.
Es així o no?

Un de Tavernes ha dit...

Jo també tinc entés això que si hi han ganàncies se les queda la empresa i si hi han pèrdues, pagarà l'Ajuntament, o siga, nosaltres.

Un molt bon negoci per a l'empresa, no fa falta ser molt llest per saber quin serà el balanc final tots els anys.

Pel que fa al rumor del bar, jo també l'he sentit, a mi m'han dit que se l'ha quedat el gerent d'un conegut restaurant de Tavernes on van a dinar i sopar moltes vegades els membres del govern municipal i que te un nom tal com "X de xica"

Indesidenter ha dit...

Fa uns mesos es va inaugurar a Dènia una piscina que tenia les mateixes característiques que la nostra: piscina, spa, gimnàs,bar, etc. etc.
Semblava que el projecte de Tavernes estigués copiat de la de Dènia, o almenys això deduïa jo de la lectura en el diari de les característiques.
El preu, que també el posava al diarí, era de 6 euros la sessió.
No deixava clar si per usar només la piscina, i no la resta de les instal·lacions, el preu era menor, cosa que podem suposar que sí, però que d'acord amb el que es cobra als pobles del voltant pot estar sobre els 4-5 euros només per usar la piscina.

Desconec l'estudi que va fer intervenció municipal de Tavernes sobre el cost econòmic de la piscina, però vaig a fer unes quantes elucubracions i si no és així em corregiu:

L'empresa aporta sobre els 1'5 milions d'euros en obra, als quals cal sumar a l'hora de tornar-se'ls amb l'explotació del servei dels corresponents interessos i el benefici. Això tot plegat pot representar una quantitat doble de la inversió original i ens aniríem a 3 milions (capital+interessos+benefici)que dividit per 40 anys pot suposar sobre el 75.000 euros a l'any.

Una piscina com la de Tavernes pot tindre unes despeses anuals de funcionament entre aigua, calentar-la, llum, socorristes, neteja i manteniment, etc. sobre els 120.000euros a l'any. He pres com a base els números de l'estudi de viabilitat de les piscines de Gandia.

En total, amortització de capital, més interessos, més despeses normals de funcionament... uns 195.000 euros a l'any.

Si eixa quantitat la dividim per 6 euros la sessió "completa", ens ix que 32.500 persones han d'usar la la piscina en un any per cobrir despeses.
Si li posem el preu de 4 euros per només "piscina", serien 48.750 persones.

El nombre d'usuaris de la piscina no semblen excessius per a un poble de 18.000 ànimes, pero ¿pagar cada volta 4 -5 euros i més si vas amb dos fills? Quantes economies familiars ho poden resistir a Tavernes? ¿Quantes voltes podrien anar a la setmana?

Dels pobles veïns no cal esperar massa. Només Benifairó i Simat podrien acudir-hi, perquè la resta i en especial els més grans ja tenen piscina.

silmin ha dit...

Per curiositat, en la contractació amb l'empresa que ha d'explotar la piscina venen determinades els jornals que han de cobrar treballadors/directius, preu de proveedors....? Si no està determinat no entenc com no va a tindre perdues.

Indesidenter ha dit...

Personalment, desconec el què preguntes.
Si que sé, perquè s'ha dit en premsa després de posar-se de manifest en el ple, que la valoració que va fer en el seu moment la intervenció municipal era negativa per mancances en els estudis de viabilitat de les empreses interessades.
D'això diu alguna cosa l'enllaç que ha penjat "serp", però el corresponsal no entra en més detalls, no sabem perquè. Falta més concreció i conéixer l'informe d'Intervenció amb exactitud per poder opinar.

El que si sembla clar és que el dèficit que tinga l'empresa per l'explotació de la piscina serà assumit per l'ajuntament.

silmin ha dit...

Que conste que no estic d'arcord en la contracció ni en que facen malament les coses. Però partint de les xifres que heu donat 48.750/ 365 = 134 persones al dia.

Una part important dels ingresos ve de la compra de bonos (que se suposa es un abaratiment de l'entrada) de gent que no va a tot hora.

Ingresos per la concessió del bar i si tenen tatami/sala de fitness també es pot llogar a particulars per a classes/cursos privats com de taixi, pilates, wu su.... (així ho fan en algún gimnàs on jo anava).
Espere que per moltes barbaritats que faça el consistori (i encara farà més) tire endavant el projecte ja que crec pot benificiar gairebé a tot el poble.
De moment que el bar no el gestione el mateix directiu de la piscina no m'acaba d'agradar, donat que en moltes piscines públiques la gestió conjunta fa que siga el bar un reclam per a molta gent, per seus preus i cuina més enfocada a la gent que vol cuidar-se i no és tant fàcil de trobar a altres bars.
Com siga com dieu la contractació: Mare meua!!! quina llàstima.

Indesindenter ha dit...

No em vaig atrevir a fer la divisió perquè no sé els dies que estarà oberta al cap de l'any.
Queda clar que 365 dies no. A altres pobles hi ha un mes tancada (manteniment, etc) i els dies de festa local i altres.
Podem calcular - si fan com en altres pobles. sobre els 320 dies anys.