L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dilluns, 26 de juliol del 2010

Explosió d'activitats de cultura popular a la Valldigna

Els ajuntaments de Barx, Benifairó i Simat junt a la Colla FEM FREDAT han organitzat un seguit d'actes culturals amb motiu de l'assignació de tres beques internacionals concedides pel lectorat de Català de la Universitat Carolina de Praga, patrocinades pel Govern d'Andorra.

Els actes inclouen tres concerts: el de MIQUEL GIL i PAU ALABAJOS el 27 a Benifairó, la Coral Quinze de Març el 29 a Barx, i la presentació del disc “En les nostres mans” del jove cantautor contestà Andreu Valor el dia 30 a Simat, que posaran punt i final les taules rodones convocades sobre la NOVA CANÇÓ, LA MUSICA POPULAR SIMATERA i a presentació de la publicació del CEIC gandià "A un tir de pedra, els senders de la Safor”.

El projecte d’intercanvi internacional és duu a terme des de fa alguns anys a diferents poblacions de l’Illa de Mallorca i ara s’hi sumen els tres ajuntaments valldignencs esmentats, que acolliran als becaris internacionals que també hi col·laboraran en les tasques assignades pels ajuntaments per tal de garantir la pràxis lingüística dels nostres visitants: l’ Anna Urzhumsteva, Doctoranda en Filologia Hispànica i Català, Universitat Lomonòssov de Moscou, Alexandru Calin, estudiant Filologia Hispànica i Català, Universitat de Bucarest, i la Katarina Rozvadska, estudiant Filologia francesa i eslovaca a la Universitat Carolina de Praga i també de Català al Lectorat esmentat.

L’arribada va tindre lloc ahir diumenge 25 de juliol a Simat i el comiat dels becaris està previst també a LA XARA, el 3 d’agost on els poetes Maria Josep Escrivà, Josep Piera i Josep Lluís Roig participaran en l’acte poètic “FOR SALE” (“EN VENDA”) un poemari on han intervingut més de 30 poetes de La Safor i La Marina, en el que ha esdevingut un cant al paisatge i la terra, en un indret on l’especulació i la destrucció del territori son actualitat constant.

PROGRAMA CULTURAL ADJUNT A LA VISITA

DIMARTS 27 DE JULIOL - TAULA RODONA "LA NOVA CANÇO ara i abans": En la taula: Mari Carme Girau, Paco Muñoz, Pau Alabajos, MIQUEL GIL. Modera: Núria Cadenes (escriptora - periodista de EL TEMPS). LLOC: BENIFAIRÓ. CONCERT: ALABAJOS+MIQUEL GIL -Auditori de Benifairó de La Valldigna. Taula 19:30h CONCERT 22:30h

DIMECRES 28 DE JULIOL 20h– Presentació del Documental sobre les brigades de Palestina. MÉS ENLLÀ DEL MUR” En la taula els brigadistes valencians Pau Alabajos, Xavi Sarrià i altres membres d'OBRINT PAS. LLOC: Auditori de Benifairó. HORA: 20h

DIJOUS 29 DE JULIOL– PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “Les sendes de la Safor” [CEIC] BARX: participen Òscar Martí i Calafat, David Gomar i Ibáñez i Vicent Cervera i Peiró (autors del llibre) presenta Paco Sales (del Grup de Muntanya Valldigna) + concert CORAL QUINZE DE MARÇ "amanida poètica musicada"

DIVENDRES 30 de JULIOL -TAULA 19:30h AUDITORI DE LA CASA DE LA MÚSICA DE SIMAT - "LA MÚSICA POPULAR SIMATERA": En la taula: Pau Llorca (dolçainer simater-DANSÀ), Tere Mansanet (Grup de balladores simateres), Xavi Rausell (Grup de Danses "Les Folies-DANSÀ), Ximo Caffarena-musicoleg valldignenc. Modera: Jose Luís Arnal (President de la Banda de Simat). LLOC: SIMAT. TAULA 19:30h / CONCERT 22:30h : Andreu Valor en acústic.
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

I a Tavernes què?

Un de Tavernes ha dit...

A Tavernes ja fa temps que els concerts i actes culturals de músics valencians estan "desterrats".

Els joves de Tavernes que ens agrada la música en valencià hem d'anar a altres pobles a vore música de qualitat, en valencià, en directe.

Sembla que als governants de Tavernes els entra dentera quan escolten música feta en i per valencians.

Com és possible que hi hagen músics de Tavernes tocant a grups valencians de renom internacional i MAI hagen pogut actuar al seu poble?

Una vegada més es demostra el sectarisme dels que ens governen, estem pitjor que a l'època del tio Paco, censura total.

Anònim ha dit...

Hi ha temps i diners per a el "Beso y la Flor" i tot el gasto que va portar darrere, l'autobús i el sistema informatitzats dels missatges de votació. Quan va costar això, algú ho sap?.

Anònim ha dit...

Hi han dines per al que volen, si estem es crisi valdria la pena que esalviaren i no ens mataren a pagos