L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 3 de juliol del 2010

Els pares i mares estan indignats i no volen matricular els alumnes de 1r i 2n d'ESO


Com ja es veia vindre, l'alumnat del primer cicle d'ESO de Benifairó, Simat i Tavernes ha de passar als dos IES actuals encara que és segur que el nou institut "La Valldigna" no estarà acabat a setembre (ni se sap quan estarà acabat).
La reunió mantinguda pels pares i les mares de Tavernes a la Casa de la Musica ha deixat palés que els dos instituts no garanteixen les condicions físiques necessàries per oferir als xiquets de 1r i 2n d'Eso una educació de qualitat.
Els pares i mares són conscients que ja fa molt de temps que haurien d'haver estat escolaritzats als instituts, i que per tant fa anys que no s’està complint la llei educativa a la Valldigna i que han passat molts anys i els responsables de la Conselleria per un costat i de l’ajuntament de Tavernes han permés que s’arribe on ara estem: els estudiants han de passar el curs vinent als dos instituts que comparteixen el vell recinte i no hi ha lloc material on posar-los. La solució de la Conselleria: s'instal·laran 15 o 18 barracons i assumpte arreglat.
Una "solució" que ha indignat les mares i pares dels xiquets dels primers cursos d'ESO que s'han de matricular als instituts de Tavernes en els pròxims dies. I és per això que, convocats per les AMPA dels instituts valldignencs, s'han reunit a la Casa de la Música de Tavernes - a Benifairó i Simat els d’eixes poblacions- per estudiar mesures de pressió.
Els pares i mares diuen que si els xiquets han estat tant de temps en les escoles quan no tocava poden estar un any més, fins a l'acabament de les obres del nou institut Valldigna. Això implicaria també que la Conselleria s’estalviaria els diners que li costen els “barracons”. No ho sabem amb exactitud però es parla de centenars de milers d’euros el que suposa el llogar d’eixes instal•lacions.
La Conselleria sembla no estar per la tasca i ja ha anunciat per mitjà de l’inspector als directors que la decisió no té marxa enrere. De fet, el pròxim dimarts han d’anar a triar plaça els professors suprimits de les escoles.
La reunió ha estat tensa i s'ha decidit tot un calendari de mobilitzacions per protestar per la imposició de Conselleria. I, tots ben cremats, com a primera mesura han decidit no matricular els xiquets el dilluns, 5 de juliol, primer dia de matrícula, i concentrar-se a la porta dels instituts el dilluns a les 9 hores.
Dimarts es farà una altra reunió per avaluar els resultats de la mesura i decidir altres actes de protesta.
Tots els que defensen l'ensenyament públic hi estan convidats a acudir el dilluns a les 9 del matí.

Mes informació ací en la Cotorra

http://lacotorradelavall.blogspot.com/2010/06/16-barracons-per-als-alumnes-de-la.html

http://lacotorradelavall.blogspot.com/2010/06/debat-lany-que-ve-han-danar-en.html

http://lacotorradelavall.blogspot.com/2010/05/per-quan-diu-que-el-vol.html


-

9 comentaris:

Enganyada ha dit...

Les Ampes de la Valldigna han arribat tard. I encara ens passa poc per crèduls i fiar-nos de totes les promeses del PP, quan sabem que ens han estat enganyant i torejant-nos durant 10 anys.
I no serà perquè no sabíem tots la situació i que el PP passa de l'ensenyança pública.
No patiu que per inaugurar-lo en plena campanya electoral si que arribaran a temps. Açò és vergonyós.

vicent ha dit...

Estimada companya Enganyada. Culpar ara els pares i mares o als responsables de les AMPA's corresponents, considere és un judici sencill i frívol alhora de la situació. No creus?
L'experiència em diu que amb els polítics que ens governen les coses no responen a la lògica o al trellat o seny, digue-li com vulgau. Per a ells primen els interesos de partit en primer lloc i personals després. Vull ara recordar aquella frase d'uns dels creadors de la "no democràcia" que vivim a l'estat espanyol, "no democràcia" que tot va com va i gràcies a la classe política catalana i a bona part de la societat d'eixa nacionalitat històrica que els hi dóna suport i poder, canviarà en uns anys. Viure per a veure. La frase a la que em referia és de l'ínclit Alfonso Guerra: "...Aquí, el que se mueva no sale en la foto.". És a dir, el que no acate i complisca les normes del partit, ja pot anar-se'n o els farem fora.
Seguint amb el tema que ens ocupa i preocupa i per contradir la teua opinió, Enganyada (considere que estàs totalement enganyada amb el teu judici i no em val digues que l'has fet amb ironia), tot i respectant-la, puc assegurar-te que encara que els pares i mares o els representants de les AMPA's haguessin fet alguna actuació l'any passat o fa quatre o cinc mesos, res diferent estariem ara debatint. Si ells han decidit llogar o comprar els barracons i donar-li a guanyar uns diners a l'empresa amiga de torn i que alhora això es traduisca amb aportacions o donacions econòmiques per a la tresoreria del partit que domina la situació, el que la societat puga dir o fer, s'ho passen pel...O és que això és nou per a tú? Què els importa a ells la crisi econòmica i els retalls que de cara a la gal·leria puguen fer per tal estalviar? Tot és fals.
Deixem-ho ahí perquè serà millor i no volem comprometre la Cotorra de la Vall publicant-nos aquests tipus de denúncies que crec no sorprenen ningú a hores d'ara.
Per això, no compartisc ni aprove que algú ara done la culpa als qui no la tenen. O és que els pares i mares no volen el millor per als seus fills?
No es tracta de ser crèduls o confiats. La burocràcia i protocols, no pots saltar-te'ls.
Ara te n'adones que el PP ens ha enganyat, ens enganya i enganyarà. Doncs, si que has trigat per adonar-te'n, jo fa bastant més que me n'he adonat.

<<<\\\...AiToR...///>>> ha dit...

Lo que em pareix vergonyós es que cada vegada aparega elegit en les votacions municipals. Jo no se com seu faran quan tot o quasi tot el mon discrimina al PP. O... que la gran majoria siguen uns "falsos"** si es així, vergonya em dona que voten a un partit que no es senguen orgullosos de dir que pertanyen a tal.

Enganyada ha dit...

Amic, Vicent, jo no culpe a ningú. Simplement dic que ens refiaremn, i no ho dic jo, llig el Levante de fa uns dies i ho diu la presidenta o portaveu de les AMPES La Valldigna.
Diu ben clar que el PP els ha enganyat i ha dit a última hora que no estaria l'institu per no donar temps de maniobra als pares. ho siga que...
I que el tema de barracons és un negoci per a l'empresa que els lloga, això no ho podem dir però si pensar.
I que el PP m'enganya ho tinc clar des que el 2009 va paralitzar el projecte anterior, del meu bon amic Miquel Bononat, alies del Pons, del Bloc. Massa bon polític com la major part de la gent del Bloc, per al poble on ens ha tocat patir.
Pense que parlem del mateix amb diferents paraules.
Ah , i totalment d'acord amb el que dius, excepte els adjectius cap a la meua persona. Alguna de nosaltres, com a marea amorosa, ha de fer de punxa.
Besets.

Enganyada ha dit...

Rectifique la data del projecte inicial de l'institut. És el 1998-1999 i no el 2009.

Anònim ha dit...

interesant debat, per que no tornem als origens del problema i demanem la dimissió de Vidal alcalde i del cap del PSOE per l'empastrada de les adjudicacions, ja esta bé de jugar amb el poble com a titelles, el PSOE deu canviar ja de candidat si vol ser creible, i Vidal dimitir abans que ens fique a tots en la "bancarroca" i a ell amb l'objectiu de la fiscalia pels seus trapixeos

Enganyada ha dit...

Què val de llogar un barraco? per ací es diu que 6000 euros al mes, La qual cosa vol dir sobre el 100.000 al mes tots i 1'2 milions a l'any que s'estalvien amb un any més els alumnes a les escoles.
I que fem en eixos diners?
La Conselleria els pot dedicar al sou de 40 mestres o posant el preu d'un ordinador portatil sobre els 500 euros, pot comprar comprar 2400 ordinadors per als xiquets.

vicent ha dit...

Companya Enganyada. No sé on has llegit qualificatius contra la teva persona en el meu anterior escrit. T'assegure le tornat a llegir i rellegir i no trobe on estan.
D'altra banda, és cert el que dius de la premsa però el que el PePe o el PaPà prometa i no acomplisca és enganyar si, però a aquells que li han votat i han creguto confiat en allò que els ha promés. A mi no m'enganya perquè com no li vote i mai ho faré, entre moltes raons perquè no crec nbi en ells ni en el que em diguen. Clar que les AMPA's se senten enganyades però, no per això pots acusar-les de crèdules. Pot cert, quan els ho van prometre segur s'ho creurien menys que tú o que jo però: Què volies que haguessin fet? Demanar-los que els ho signaren? O és que no saps com funciona l'administració en general i en concret la valenciana?
I per acabar. Tú mateix, amb el teu darrer comentari confirmes el que jo apunta. El lloguer o compra de barracons o qualsevol altra cosa dóna comissions particulars i col·lectives, però donar feina a la gent, tan necessitada d'això a hores d'ara, no dóna comissions. I després es fan la boca gran dient que gràcies al seu esforç i a les polítiques de treball que estan realitzant (que algú em diga on estan que no les veig) l'atur s'ha reduit. Ja veurem quan acabe l'estiu què collons és el que minva. La seua poca vergonya segur que no.
Per cert. No cal tornar al debat de la postura del PSOE local ni refregar-los-ho. Ells sabran. També sabran que això els ha fet molt de mal i els passarà factura. Cal esperar que els sues votants (espanyolistes tots ells) decidisquen votar una altra opció espanyolista com per exemple EU i no el PP. Dic això perquè els que voten PSOE difícilment podrien votar una opció com el BLOC especialment per la malixia que li tenen, ja que els seus dirigents així els han adoctrinat. El que està clar és que el PSOE trigarà, no sé si 10 0 20 anys, en tornar a guanyar-li al PP a nivell autonòmic i si la societat valenciana reacciona finalment i es lleva el tel dels ulls, els del PSOE no ho faran amb majoria absoluta si algun dia tornen a governar el nostre país encara que, per a mi, tan si val PP com PSOE.

vicent ha dit...

Companya Enganyada. No sé on has llegit qualificatius contra la teva persona en el meu anterior escrit. T'assegure le tornat a llegir i rellegir i no trobe on estan.
D'altra banda, és cert el que dius de la premsa però el que el PePe o el PaPà prometa i no acomplisca és enganyar si, però a aquells que li han votat i han creguto confiat en allò que els ha promés. A mi no m'enganya perquè com no li vote i mai ho faré, entre moltes raons perquè no crec nbi en ells ni en el que em diguen. Clar que les AMPA's se senten enganyades però, no per això pots acusar-les de crèdules. Pot cert, quan els ho van prometre segur s'ho creurien menys que tú o que jo però: Què volies que haguessin fet? Demanar-los que els ho signaren? O és que no saps com funciona l'administració en general i en concret la valenciana?
I per acabar. Tú mateix, amb el teu darrer comentari confirmes el que jo apunta. El lloguer o compra de barracons o qualsevol altra cosa dóna comissions particulars i col·lectives, però donar feina a la gent, tan necessitada d'això a hores d'ara, no dóna comissions. I després es fan la boca gran dient que gràcies al seu esforç i a les polítiques de treball que estan realitzant (que algú em diga on estan que no les veig) l'atur s'ha reduit. Ja veurem quan acabe l'estiu què collons és el que minva. La seua poca vergonya segur que no.
Per cert. No cal tornar al debat de la postura del PSOE local ni refregar-los-ho. Ells sabran. També sabran que això els ha fet molt de mal i els passarà factura. Cal esperar que els sues votants (espanyolistes tots ells) decidisquen votar una altra opció espanyolista com per exemple EU i no el PP. Dic això perquè els que voten PSOE difícilment podrien votar una opció com el BLOC especialment per la malixia que li tenen, ja que els seus dirigents així els han adoctrinat. El que està clar és que el PSOE trigarà, no sé si 10 0 20 anys, en tornar a guanyar-li al PP a nivell autonòmic i si la societat valenciana reacciona finalment i es lleva el tel dels ulls, els del PSOE no ho faran amb majoria absoluta si algun dia tornen a governar el nostre país encara que, per a mi, tan si val PP com PSOE.