L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 31 de juliol del 2010

El govern Camps no pot aturar la desocupació que continua en augment imparable al País Valencià

VALÈNCIA , 30 juliol ( EUROPA PRESS )

L'atur va augmentar en 18.600 persones al País Valencià durant el segon trimestre de 2010, la qual cosa suposa un augment del 3,19 % en relació amb el trimestre anterior. El nombre total de desocupats s’ha situat en 601.700 aturats i la taxa d'atur en el 23,83 %, segons les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) corresponents al segon trimestre fetes públiques ahir divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) .
En els últims dotze mesos l'atur ha augmentat al País Valencià en 53.000 persones, un increment del 9,67 %, mentre que el nombre d'ocupats va baixar en 114.000 persones, un descens percentual del 5,60% en relació amb el mateix trimestre de l'any anterior.
D'abril a juny la xifra d'ocupats va baixar en 24.400 persones en relació amb el trimestre anterior, un descens del 1,25 %, de manera que la xifra total d'ocupats arriba a les 1.922.900 persones.
Dels 601.700 aturats que recull l'EPA al segon trimestre, 339.400 són homes i 262.300 dones. La taxa d'atur masculina se situa en el 23,92 %, per sobre de la mitjana nacional , que és del 19,72 %, mentre que la taxa d'atur femení és del 23,72 %, també superior a la mitjana nacional 20,56 % .
El portaveu de Compromís, Enric Morera ha assegurat que el president de la Generalitat , Francisco Camps, ho és també de "l'atur i el desastre econòmic " . En comentar l'Enquesta de Població Activa ( EPA ) ha afirmat que aquestes dades són una "nova mostra del fracàs del govern Camps i la seua nul·la política econòmica i d'ocupació . Aquestes xifres posen a cadascú al seu lloc i constaten el fracàs de Francisco Camps i el seu govern ".
Segons Morera " el govern del PP ha substituït les polítiques actives d'ocupació i la planificació econòmica que són competències seues pel malbaratament dels recursos públics, cosa que ha provocat una menor competitivitat del nostre sistema productiu i més atur " .
Així mateix, ha assenyalat que "la corrupció genera més crisi i els nombrosos casos de corrupció en què estan implicats els governants del PP fan que la crisi s'agreuge en el territori valencià " .
Morera ha afirmat que cal un bon govern que genere ocupació i confiança i no un govern feble, hipotecat i sense crèdit com el que tenim. "Des de Compromís continuaran treballant perquè aquesta situació canvie amb un govern " valencianista i progressista".
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Per raons democrátiques, qui vullga que sigues, valent o valenta, lliura la censura que aixó era l'arma de silenciar del franquisme.