L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 5 de juliol del 2010

PLENARI DE JULIOL: El Bloc demana que 1r Cicle ESO continue un any en les escoles


El regidor del Bloc, Jordi Juan, ha demanat en el ple ordinari celebrat aquest dilluns que l’ajuntament de Tavernes es posicione a favor de mantindre els alumnes del primer cicle d’ESO en les escoles de la Valldigna un any més mentre s'acaba el nou IES "La Valldigna".
El Bloc indicava que la postura del partit és que els alumnes continuaren en les escoles un any més per tal que els alumnes no passaren el pròxim curs en “barracons” en unes condicions que considerava no van a ser molt adequades per a la tasca educativa.
El regidor considerava que estar un any mes en les escoles públiques, mentre s’acaba el nou institut, també serviría perquè la Conselleria estalvie una bona quantitat de centenars de milers d’euros, que és el que costarà el lloguer dels “barracons”.
I també per evitar alguna possible ocasió de perill derivada del previsible emplaçament dels "barracons" on ha hi hagut problemes per caiguda de mur.
El portaveu valencianista ha remarcat que ja fa molts anys que els alumnes d’ESO haurien d’haver estat ja en els institut per tal de complir la LLei i eixa havia d'haver sigut l'interés de la Conselleria.
Per tant, no es comprenia l’interés tan de repent que ara té la Conselleria en que se’n vagen de les escoles i més encara quan el nou institut “La Valldigna” que es construeix a la zona “El Cambro no està acabat i ni se sap quan estarà acabat i s'han de llogar barracons.
No va hi haure altres intervencions al respecte en el ple.

-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt de coneixement si que té este Jordi.

Esta clar que esta és la millor solució per als alumnes.

Ara falta veure que diuen els professors que, segons es diu, no tenen clara la seua plaça fins que entre en funcionament l'ESO en la Valldigna.

Anònim ha dit...

Coincidisc que és la millor solució per als alumnes i per als pares i mares. Els professors hauríem de quedar un any com estàvem, no crec tinga major importància quan així portem ¿vuit? ¿nou? anys.
I efectivament el problema és nostre com afectats, encara que qui realment té el problema de supressions i mal adscrits és la Conselleria, però ja veieu que fa anys que això passa i no ha fet res, potser siga perquè parlem d'ensenyament públic.

Partint de la premisa bàsica de que no volem "barracons" per cinquanta mil motius educatius, físics (de materials) i de qualitat de servei, haig de dir que hauria estat comprensible i justificable que fa vuit o nou anys la Conselleria n'hagués habilitat sota el pretext de complir la llei, que obligava a l'ESO a estar en l'IES. Sí, ho sé era millor accelerar l'IES "La Valldigna" i no passar-nos a tots, AMPES i professors, l'ajuntament del PP i la Conselleria amb raons i falses promeses. I tothom bevent-se-les com un ou.
Quan s'han passat tants anys pel forro les promeses, no comprenc tampoc i coincidesc amb el Bloc eixes presses ara en fer el trasllat per obligació.
I he escoltat de la Direcció del meu centre que no hi ha camí de tornada, segons els va l'Inspector.
I els barracons o moduls i bla, bla tenen un cost. Però això que importa. Algun farà el negoci del lloguer.
Com tampoc importa que l'institut no tinga bones instal·lacions ni infrastrucutres precisament perque les promeses de Manolo Vidal i la Conselleria de millorar-les en el "Jaume II" després de les manifestacions dels alumnes no s'han complit. I no cal que ara parlem de serveis higièncis, calefacció, potència elèctrica.
Però no passa res, si la llum no aguanta, si no hi ha calefacció o aire condicionat no passa res: els enviem a casa el dia que ploga o faça molt de fres, i en pau .
En definitiva: ¿Serà que ens estan dient i no ho entenem que portem els fills a la privada i no tindrem aquests problemes?

Anònim ha dit...

S'ha dit hui en la concentració que els tecnics han dit que no caben els barracons en el campet.
El regidor que hi havia presenta ha dit que no hi havia cap problema, que hi ha prou terreny en la figuera.

Anònim ha dit...

També hi ha qui diu pel mercat que ve un any electoral. L'IES s'ha d'inaugurar un mes abans de les elccions. Si no és així, no té sentit haver-lo acabat abans. Ara, la Conselleria es gastarà milers d'euros cada mes i no vol estalviar-los per a poder pagar el que li deu a l'empresa constructora. Per a barracons hi ha diners, per a acabar l'IES no. Desficacis en vorem a cabasos. Enhorabona a la Interampa, als que han vingut els 2 dies a donar suport i a tots per NO MATRICULAR-SE.

Un de Tavernes ha dit...

Lamentable la postura del PP de Tavernes que callen com a put... en comptes de defendre els interessos dels vallers i valleres que els han votat. Tenen por d'enfadar als seus "jefes". Espere que aquest tema (i molts altres) facen reflexionar la gent de Tavernes i a les properes eleccions vote amb conseqüència.

Anònim ha dit...

És una bona idea això de seguir com fins ara.Però realment este no era el problema més greu, el problema està en què l'institut hauria d'haver estat construit i habilitat fa uns trenta anys i és indignant que a molts estudiants de la valldigna(com jo)ens hagen tingut en unes condicions pésimes. Desgraciadament això no l'importa al PP, li importa més posar "4 macetes enmig del carrer". Espere que en les pròximes eleccions s'aconseguisca el canvi que tant necessitem.

Salut