L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 20 de juliol del 2010

El Bloc demana més implicació municipal en el Mig Any Faller


El portaveu del Bloc, Jordi Juan, ha demanat a l'Ajuntament de Tavernes que s'implique més en les activitats que celebren les falles de Tavernes en període estiuenc. A més, aprofita per felicitar un any més a les diferents comissions i a la Junta Local Fallera, per la tasca que desenvolupen a nivell de promoció turística de la platja, i per la celebració este cap de setmana del mig any faller.

El portaveu del Bloc ha destacat la feina realitzada els darrers anys pel fins fa poc President de la Junta Local Fallera de Tavernes, Xavier Fons, que ha aconseguit reimplantar la figura de la Fallera Major de la ciutat i la qualificació de Festa d'Interés Turístic per les falles de Tavernes. Jordi Juan dóna la benvinguda al nou President, Pep Garcia, que compta amb tots els requisits imprescindibles per arribar a ser un bon president, com ha sigut un bon president de la Falla La Dula.

Vestir-se de fallers amb les altes temperatures que estem patint estos dies suposa un gran sacrifici, pero la festa suposa un bon atractiu i reclam per al sector turístic, per això el Bloc demana una major participació de l'Ajuntament, especialment pel que fa a la promoció i patrocini del esdeveniment.

Per a Jordi Juan, “activitats com la que celebren les falles a la platja de Tavernes, li donen un punt més de valor a la nostra costa, ja que un dels elements més importants a tot el món de les nostres tradicions valencianes, són les Falles. I açò és molt vendible de cara al turisme exterior, i de cara a les fires turístiques nacionals i internacionals”.

El Bloc de Tavernes observa amb preocupació com la temporada turística va acurtant-se cada vegada més, i més encara quan veu que des de el consistori valler es mostren incapaços d'aportar idees fresques i creatives a l'hora de promocionar un dels nostres puntals econòmics més importants, com és el turisme. Quan tots els experts apunten que el model de vacances cada vegada aposta per períodes més curts, les polítiques turístiques, segons els nacionalistes de Tavernes, no poden ser iguals que les aplicades als anys 60 o 70.

O l'Ajuntament es posa les piles i comença a buscar noves fórmules, o cada temporada ens trobarem amb un període turístic més curt que l'anterior. I no val allò de donar-li la culpa a la crisi, perquè a ciutats com Cullera o Gandia, que han fet els deures, no els està passant el que estem patint a la nostra platja” ha indicat el regidor del Bloc Jordi Juan, per a qui “un dels principals problemes que tenim és no saber vendre els elements diferencials amb que comptem. Hem de potenciar també el turisme rural i el senderisme i activitats com el Festival Siete Sóis Sete Luas, que se celebra des de fa molts anys a la platja”.


Nota de premsa de Bloc-Compromís

-


19 comentaris:

Palometa ha dit...

Estic d'acord amb el que diu Jordi amb el que no estic d'acord és amb el que dius que el turisme és un puntal de l'economia de Tavernes, més quant any rere any la platja està més abandonada en tots els aspectes, no hi ha alternatives d'oci, no hi ha serveis i per si faltava alguna cosa, per a les poques coses que intenten fer (amb més o menys fortuna) compta amb un bon nombre de veins descontents o millor dit malcarats i tallarrollos!

silmin ha dit...

M'he perdut...
Més implicació vol dir que gasten més diners? en època de crisi, només per entretindre als turistes?
Siiii hoooommmme, si no es prou la desfeta que fa l'ajuntament en el suport/inversió habitual a les falles, i en la inversió en turisme (en poc més inverteix) només calia ara falles i turisme tot junt....
Que tant bé ha anat fins ara? xe els més rics d'europa gràcies al turisme,

Anònim ha dit...

Silmin, perquè sempre eres tan negatiu? si el que tenim no ens aprofita, caldra buscar alternatives i el turisme no ha estat per ara cap alternativa potser perquè no s'han preocupat mai.
Això també contestaria el que diu Palometa, que té tota la raó quant a abandó de la platja.
A vore si la gent nova del Bloc és capaç de capgirar-ho. El meu vot de confiança el tenen, perquè almenys els veig preocupació.

silmin ha dit...

Negatiu?al revés, quan hi ha alguna que em sembla bé sempre la recolze ho diga qui ho diga... la negativitat la vec en fer allò que fins ara no ha funcionat i insisteixen en el mateix camí quan es veu que no ens portarà on voldrem o en el simple fet del "se m'hi en fot", si participe en aquests foros és per què crec encara hi ha possibilitats de fer coses.
El turisme de Tavernes és residencial diurn familiar, com a antic jove no es sant de la meua devoció (cap sant és de la meua devoció). Pero això pot aportar un fum d'oportunitats, el que no te sentit és empestar-ho tot i no aclarir-se mai. L'unic que vec es clavar diners sense arribar a cap objectiu (si els tenen). Vec com altres municipis van endavant i els meus amics, familiars i coneguts encara que no protesten ni tenen cap actitud crítica van estancant-se o restant. I com example d'oportunitats que hi vec en el turisme que ens ha tocat: i si en lloc d'una platja accessible en fem 5 i es busca col.laboració en pobles de l'interior (bona activitat per a la creu roja i q la cobre a més de ser una font de publicitat), tendria sentit fer escoles-estiu a vora platja?, es podria en alguna planificació urbanística plantejar una zona d'oci nocturn amb aparcaments i inclús per a autobusos i on no es moleste a la resta de veins?, o una zona comercial i que no coste una tendeta 400.000 €?, es podria plantejar en col.laboració en altres ajuntaments autobusos nocturns per a que els joves vagen de festes/berbenes sense tocar cotxes?, tallers/escoles/competicions d'activitats aquatiques o esportives que participe tot el món?,...pos no hi han coses que es poden fer, i que conste que res d'això dic que ho pague l'ajuntament (el que ho vulga que S'HO PAGUE) l'ajuntament per a organitzar-ho mentre no hi haja sector privat que ho faça. Si es fa bé a la gent no li costa d'apuntar-se ni de pagar el que no vol es que li traguen els diners pel morro. Clar amb tant d'endollisme a l'ajuntament no sé si hi ha cap qualificat per fer uns rudimentaris estudis de mercat, encara que això ja es un altre tema

Joan ha dit...

Falles, traques i bunyols.... com sempre, no hi ha més imaginació. El mig any faller? No li veig més importància que la que puga tenir el mig any de setmana santa, o el mig any de les festes des Sant Joan... Jo vaig vore el que passava per la platja, i la veritat, de pandereta.

La postura del Bloc? Crec que populista, a més a més com venen eleccions!

Anònim ha dit...

Joan, esperem les teues propostes perquè a l'hora de fer propostes no hi ha perquè les facen els partits.
Així que, Joan, a vore que ens proposes. Deixa'ns bocabadats!

Joan ha dit...

Que voleu idees? Pots estar segur que tinc idees, ara si tu penses i el bloc pensa que fer falles al mes de Juliol pot atraure turisme, o és atractiu, jo no ho pense... per atraure turisme, calen altres actuacions....I SOBRE TOT INFRAESTRUCTURES. Ni un sol camping, ni un miserable alberg, ..... Sobre idees, que et semblaria un setmana programada de concurs de grups de pop-rock?

Les falles estan més conegudes que el pixar, per això, crec que no és gens atractiu.

Anònim ha dit...

A mi el que faça el Bloc me la porta fluixa, com sembla ser que a tu te la porta, però tu demanes idees i jo et pregunte les teues.
Una setmana de concurs concerts rock per l'estiu? Que brillant. N'hi ha mils per tota Espanya.
I fer-la a on? Al cine Torreon de la platja de Tavernes?
Parlar és molt fàcil. O un concurs de beure aigua de Valencia? O concurs de fer farolets de melo? O un concurs de menjar sandies? O d'anar en bicicleta amb una ma i un peu? I per això no fan falta infraestructures.

Jordi ha dit...

El mig any faller és un reclam més entre altres.
Podeu veure en la nota com també cal apostar pel turisme rural, aprofitant el privilegi que tenim de tenir mar i muntanya.
Coincidisc en que el turisme és un sector económic que pot donar millors fruits, per això no ens podem quedar amb els braços creuats. Això sí, un turisme al servei de Tavernes.
Aprofite l'ocasió per dir que la platja necessita dotar-se d'infraestuctures esportives i zones verdes i com no, donar un gir en l'oferta cultural. Estes i adequar-la com a platja accessible han de ser les prioritats.

Jordi.

Anònim ha dit...

Però zones verdes i esportives amb trellat, no com les que veiem en el sector 12 o els parcs marítims.
Quins diners més perduts!

Joan ha dit...

Senyor anònim, te raó vosté, no he estat molt brillant, també te raó en dir que concursos i concerts hi han per tot arreu, li he dit que tinc idees, però, no soc jo el que les te que portar damunt la taula. I si que calen infraestructures per poder organitzar esdeveniments. Mire vosté, ara fa uns anys al monestir s'organitzaven concerts tot el mes de Juliol, eren unes vetllades meravelloses, ara ja no es fa, sobre el concurs? T'ho explique millor, un concurs de pop-rock, vullgues o no vullgues atrau a un sector de gent que es deixa diners els dies que pot estar per les nostres terres, exemple el Festivern que es va fer a Beni, si hi han altres llocs? Clar que si, igual que hi han falles a molts llocs, i Setmana Santa a molts llocs, i per això deixa d'anar gent? Sobre el que pensa el Bloc? Si eres el mateix anònim, a un comentari dius que tenen el teu vot de confiança, i a altre que te la porta fluixa. A mi, em te exàctament igual el que pensen, jo tinc molt clares les meves idees, sempre els he votat, però no per això tinc que estar completament d'acord amb els seus plantejaments.

Salut

falcó ha dit...

De tot el que he llegit em decante per la intervenció de Silmin. Company, no ets cap derrotista quan dius el que dius sinó més bé, realista. Ara bé, per a fer les coses amb un mínim de garanties d'èxit cal primer planificar-les adequadament i per a planificar cal tenir idees i les idees han d'eixir del poble, de la ciutadania què són els primers interessats.
Per no allargar-me massa sols vull dir que el partit que en el seu programa contemple la creació de consells locals on els ciutadans puguen expressar-se, opinar, organitzar i incfluir dirèctament en tot allò que els corresponga, tindrà la meua confiança. Així caldria un Consell de Festes, un altre de turisme, un altre de cultura, un d'esports. També seria interessant que els partits polítics promogueren l'associacionisme: juvenil, festiu, laboral, gremial, empresarial, etc.
Si algú està interessat, puc donar-li més detalls perquè he comprovat que als pobles on existeixen eixos consells (per nomenar-los d'una manera) les coses van millor i els ciutadans critiquen menys ja que són els responsables de tot el que es fa i com es fa.
Crec que he incorregut en una utopia donat que no puc esperar que els partits polítics estiguen per la llavor. trobe difícil s'interessen per le meua proposta perquè això suposa que no puguen manipular i fer les coses al seu gust, etc., etc..

La Cotorra de la Vall ha dit...

Benvingut de nou, falcó.

Anònim ha dit...

Tot açò em pareix pura i dura propaganda electoral, pareix que el bloc vol guanyar els vots fallers qué, amb tota seguretat, perdrà el PP en les pròximes eleccions. I damunt en una platja, que com ha quedat demostrat varies vegades en el que portem d'any, si et tires un pet automàticament ja hi ha algun veí ja tens a la policia per a obligarte a parar les teues flatulencies. El que s'ha de fer és recolzar l'oci en totes les seues variants i deixar-se de cacicades que sols comporta oci populista (no popular)...

Palometa ha dit...

Bé, el primer que vullc dir és que crec que Silmin no deu estar molt clavat en el món de les falles ja que parla d'una inversió gran en les falles de Tavernes quan més bé és tot al contrari. Després no sé perquè t'extranya tant que vullguen fer un acte faller "per entretindre els turistes" ja que és una molt bona iniciativa, això sí, si es tingueren els mitjans adequats per a que estaguera ben organitzada.

Jo crec que el que li tens és una miqueta de "tirria" a les falles.
Que el turisme podria ser un dels grans motors econòmics del nostre poble, això és una realitat, però també ho és que es fan molt poques coses per incentivar-lo, que la platja està que dóna asco, que no hi ha res, absolutament res. Falten activitats, i és cert que falten idees (això sí, les poques que hi ha, ben criticades que són.

En la platja de Tavernes fa falta moltíssima feina que fer i estic segur que governara el PSOE, el PP o el Bloc després de les properes eleccions tot seguiria igual perque la platja de Tavernes el que necessitaria seria fer-se de nou, començar de 0 ja que durant dècades mai s'ha fet res!!

A tot això, voldria recalcar que el Mig Any Faller és un acte que m'agrada per al turisme de la platja de Tavernes, el problema que tenim ací és que no sabem atraure a la gent, que no tenim 'ganxo' i al final eixe dia en la despertà, en l'esmorzar, en el passacarrer, en la masceltà i ene sopar vaig acabar veient les mateixes cares de sempre!

Silmin ha dit...

Palometa, sí una mica de tírria els tinc a les falles, a més d'haver sigut faller de 3 falles i esborrar-me per motius morals/ètics, he tingut molts de entrebancs amb ells, per example aquest febrer estava parlant en 3 aturats fallers i discutien de si la Manco els pagava o no l'orquestra per a la revetlla: " és obligació de la manco pagar la berbena" (crec que era per a la cavalcada del ninot). Eixos mesos començaven a parlar-se de les noves mesures anti-crisi del zp i la xifra d'aturats augmentant, pos va estar a un pèl que la manco no pagara dues berbenes per que la primera no els agradava als senyors fallers, encara que si li va supondre un sobrecost a la Manco. Administració pública obligada a pagar una festa? i aquestos envers de calfar-se el cap en que els faciliten un lloc de feina, 2 berbenes? així tinc milers de anècdotes amb les falles de Tavernes.
El turisme és un sector productiu, però pensar que és la salvació (no ho veig, perdoneu), la salvació per a quatre que tenen bars (amb molts contractats immigrants). Els anys de progrés/desenvolupament de Tavernes ha sigut a través del sector agrícola i industrial, el turisme ens ha facilitat la conversió de terres (venem les pedres) en capital que no s'ha quedat a Tavernes. I com a sector productiu no és practicament res si no dona suport al desenvolupament del sector serveis que de moment a Tavernes no es dona. Realment creus que algun Madrile decideix d'anar a Tavernes per que fan el mig-any faller? com tu dius si sempre van a la festa els mateixos i que són del poble, poca repercusió fa, no creus? a la fí qui va pagar el recinte per al sopar la falla portal o l'ajuntament (al final no ho he sabut). Qualsevol llegida ràpida a algun manual de marqueting pot donar moltes idees (però per aixó ú primer ha de pensar que no ho sap tot)

vicent ha dit...

No és la meua intenció aprofundir en la polèmica sobre les falles però no són allò que m'agradaria o caldria que foren, dins del context en que es troben i allò que representen en l'actualitat i vista la seua evolució. No parle sols de les de Tavernes, ho dic en general. El que no em sembla bé és que dels diners de tots els contribuents es paguen uns fastos dels quals sols se'j aprofiten els fallers als qui també els trauen un diners, ja que paguen les seues quotes i venen loteries i rifes i també paguen les viandes i beguda per als sopars que es fan a l'envelat els dies de festa. Les comissions falleres cobren fins de respirar i encara demanen diners als ajuntaments i altres institucions. Considere que això és un exercici de poca vergonya, hipocresia i profit. No hi ha dret que cada any es cremen un fum de diners en monuments que sols responen al pique entre comissions. Amb un simple monument sobra i els diners que no es gasten en això per a altres menesters.
Sobre el mig any i altres festes, això sols és una despesa inútil perquè són molts pocs els que se'n beneficien, i sempre són els mateixos. Les festes i demés actes han de ser més oberts i participatius. Els madrilenys o persones que venen d'estiu a Tavernes no vondran al poble en falles o festes. En falles perquè tenen altres alternatives més interessants. Si tenen apartament a la platja vindran a dormir al seu apartament però de dia, a la festa se n'aniran a Gandia, Cullera o València. Per què? no cal dir-ho.
No magnifiqueu les falles què més que un atractiu rturístic són una rèmora per a l'erari públic i per a les persones que eixos dies han d'anar a treballar.
Respecteu i sereu respectats!

Anònim ha dit...

Estic dacord silmin que hem de potenciar tots els sectors i no sols el terciari, no obstant això, qué hem dius de Gandia? és un exemple de potenciar el turisme, no? això és bo o és mal?

silmin ha dit...

Gandia a més de tenir una platja pensada per als turistes (forasters o locals), passeig marítim, llocs per aparcar (quan van n-mils dissabte nit complicat), ha fet un mínim de planificació i a que sí saps quines son les zones comercials i inclús les industrials de Gandia?. aquestes zones no paren de creixer traduint-se en llocs de treball. Inclús des de fa molt de temps té una gestió per a centre urba obert igualet que a Tavernes. Així i tot no ha resolt el problema de la convivència i l'oci nocturn. Però pretendre competir amb Gandia (amb els recursos que té i posició d'avantatge) cercant els mateixos "targets", diria que és un error estratègic.
NO he dit mai de no invertir en turisme però supose que hi ha gent que li abelleix treballar tot l'any no 2 mesos d'estiu.