L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 29 de juliol del 2010

ACTUALITZACIÓ DEL TEMA: Barracones... barracones... oe... oe...oe!!!


La reunió que ha tingut lloc avui a València a la Conselleria d’Educació ho ha deixat ben clar: l’any que ve els vora 140 alumnes de primer cicle d’ESO que passen a l’institut seran acomodats en barracons.
És la decisió presa per la Conselleria d’Educació que ha rebutjat el doble torn i, sobre tot i més encara, que els alumnes romangueren un curs més a les escoles de la Valldigna.
No han valgut de res les mobilitzacions ni el recolzament dels ajuntament, entre ells el de Tavernes , amb govern del PP, ni de la Mancomunitat, del mateix partit.
Això ja es veia vindre des del moment que el PP de Tavernes no va voler mullar-se on calia que no és altre lloc que el ple: allí va rebutjar la proposta del Bloc que recollia les aspiracions i desitjos de les AMPES.

Després, en el carrer i la plaça, ells van dir que bé, que estaven a favor de la proposta. Però les converses i afirmacions enmig del carrer no tenen caràcter oficial, és a dir no serveixen per a res si després no es refrenden en ple. I no s’han refrendat. I per tant no els obliguen a res. Això en la nostra comarca, la Valldigna, és diu fer el paripé. I sembla ser que alguns el saben fer molt bé. Antecedents ja en tenim: només cal recordar l’alta tensió.
I ací sorgeix la pregunta: ¿Ens podem creure que el govern municipal de Tavernes no sabia res de la idea que portava en ment la Conselleria, o siga instal·lar per damunt de tot els barracons? Ens podem creure que no sabia que la decisió final seria eixa, muntar els barracons, per damunt de les pressions i propostes dels pares? Cadascú es molt lliure de pensar el que vulga, però nosaltres sempre hem tingut la convicció que la Conselleria no anava a tòrcer el braç i que instal·lar barracons era la decisió ferma. I que tot el que estaven fent els organismes oficials del PP, a Tavernes, a València, era donar infundades esperances: un paripé.

¿Què l’IES Jaume II el Just no està en condicions? ¿Que tampoc l’IES La Valldigna? ¿Que hi ha greus problemes d’infraestructures? ¿Què hi ha greus problemes en el subministrament elèctric? ¿Quà hi ha problemes de massificació d’alumnes? ¿Què hi ha problemes en... i en... i en...?
Molt bé ¿ I això quina importància té per als nostres governants? Quina importància té això per a la Conselleria després d’anys i anys d'haver vist el patiment dels centres en males condicions, d’haver de deixar les classes per problemes de llum, calefacció, etc? I sense que les promeses de millorar l’IES Jaume II s’haja dut a cap. ¿Quants anys du en funcionament sense cap reforma integral? Ni se sap. S’ha perdut el record en la nit del temps.
Ara, ells tenen clar que quan vinga la inauguració del nou institut, abans de les eleccions, la immensa majoria oblidarà aquest episodi. Tenen clar que ningú no recordarà que portem deu anys de promeses incomplides, oblidarem que any rere any ens han pres el pèl als pares i mares amb la promesa de la immediata inauguració del nou institut.
I el que és pitjor: Ni ens demanaran disculpes per haver mantingut a la Valldigna anys i anys a la cua del sistema educatiu valencià.

En resum: tenim el que hem triat amb els vots. No ens queixem.

NOTA DE PREMSA DE LA INTERAMPA (La nota l'hem rebuda amb posteriorat a la publicació del text anterior)

Avui (dijous 29) ha tingut lloc a la DIRECCIÓ TERRITORIAL D'EDUCACIÓ DE VALÈNCIA, una reunió entre la Directora Territorial d'Educació de València, Virginia Jiménez, i els representants dels dos IES de La Valldigna, Robert, director de l'IES JAUME II i Rafa Alberola, cap d'estudis de l'IES LA VALLDIGNA. També han assistit Asun Núñez, de l'AMPA IES JAUME i Imma Cunyat de l'AMPA IES LA VALLDIGNA. Cal remarcar que les dos representants de les AMPAs, representaven a LA INTERAMPA-LA VALLDIGNA.


La directora territorial ens ha informat que la decisió definitiva descartava el doble torn, però que tot l'alumnat s'ubicaria als dos IES, en horari de matí. Instal·larien dos barracons per a cada centre i serveis(WC) modulars. En aquests barracons s'ubicarà l'alumnat de batxillerat.

La INTERAMPA li ha manifestat:

1.- Que no estem d’acord en la decisió adoptada, que la rebutgem.
2.- Que no es garanteix la seguretat de l’alumnat, per tant, la conselleria és la responsable dels problemes que poden sorgir, accidents, etc.
3.- Que no estem d’acord en la massificació, per tant, estem en contra d’aquesta mesura perquè suposa una baixada de qualitat de l’ensenyament.
4.- Que les greus deficiències que presenten els edificis dels dos IES, són un greu problema fins ara: llum, infraestructures, calefacció, etc; per tant, aquesta situació s’agreuja per la massificació prevista per al proper curs.
5.- Que no ens creguem que el nou IES LA VALLDIGNA estiga acabat per a desembre; ja ens han enganyat massa temps. Tant sols s’ha d’anar a les obres i veure en quina situació de paràlisi es troba.


(NO CAL QUE HI ANEU. La Cotorra us en dóna coneixement amb les fotos que publiquem, d'avui mateix, divendres 30)


6.- Que estarem vigilants, els pares i mares, a qualsevol situació perillosa, que mirarem amb lupa totes les actuacions de la conselleria i que denunciarem qualsevol situació anòmala en benefici de l’alumnat.

Finalment. les dues representants de LA INTERAMPA, hem presentat per registre d'entrada, tres escrits que arrepleguen el nostre malestar i els punts abans exposats. Ara no podran dir que les paraules se les emporta el vent. Ara, el malestar dels pares i mares s'ha deixat constància per escrit. Ací qui ha incomplit ha segut la Conselleria i els òrgans col·legiats, el CEM de Tavernes, que no ha sabut exigir i defensar els interessos de l'alumnat de La Valldigna.

En setembre, continuarem defensant la qualitat de l'ensenyament i les condicions dels IES.
EXIGIM QUE LES OBRES DEL NOU IES LA VALLDIGNA S'ACABEN JA!



3 comentaris:

VALLMAN SUPERHEROI DE LA VALLDIGNA ha dit...

En peu dalt la teulada de l'Ajuntament de Tavernes, VALLMAN mira al seu poble, i reflexiona mentre s'acariciá la panxota que se li està fent de tanta inactivitat:
-Lamentablement, amb el meu sentit hiperdesenvolupat d'endevinar el futur, jo ja sabia que la segona opció seria l'escollida per la Conselleria d'Educació.

Està ben clar-pensa-L'Ajuntament de Tavernes ho devia tindre més clar que un cel sense núvols, a l'igual que els IES.

-És més, si em concentre prou, si entorne els ulls amb força, puc veure que el mes d'abril de l'any que ve, estaran inaugurant el Nou Institut, omplint-se la boca dels seus èxits, i patatin i patatan.

-I els pares i les mares que ara han estat reclamant el que en justícia és el millor pels seus fills i filles, és possible que ja no s'en recorden de tot el que ha passat, i encara li aplaudiran al Conseller quan inaugure el nou IES. I els estrategues i assessors de Conselleria, ho saben. I ho saben molt be.

-Clar que, a lo millor, com esta decisió de Conselleria ha decebut a molta gent, els ha fet molt de mal i ha deixat el panorama educatiu d'ESO, secundaria i Cicles Formatius com un drap a la Valldigna, igual tenen sentit comú, i fan servir la Llei del Talió: Ull per ull, dent per dent, i els tornen el mal on realment els farà molt de mal a Conselleria: NO VOTANT-LOS.
JOJOJOJO!!

Hòstia, xé- va pensar en veu alta- A veure si encara els eixirà el tir per la culata??

La rialla sonà tan forta que els treballadors de l'Ajuntament es miraren bocabadats.

-Algú que té poca feina-Quin escarotat-

APUNTADOR
Que passarà, transformarà VALLMAN els barracons de Conselleria en un BAR que gestionarà la mateixa empresa que s'endurà la contracta del bar de la piscina coberta, i que ningú en tot el poble es pot imaginar qui serà, perquè tot el que se fa al poble és just i transparent, sense amiguismes ni "enxufismes"?

Li aplicarà l'encanteri de la rialla tonta a Concha Gómez cada vegada que parle amb el Conseller Font de Mora, i plorarà de riure com si estiguera pelant cebes?

VALLMAN, el superheroi de la Valldigna, sempre defensant als dèbils front els poderosos (i així li va, al pobre)

Anònim ha dit...

Qui serà l'adjudicatari de la construcció dels barracons??? Alguna empresa que ja els tindrà fets, a l'espera de la seua instalació, amics dels amics???

vicent ha dit...

El teu dubte, anònim, ja ofen. Com potas dubtar que eixa decisió respon a interssos econòmics d'ells o dels seus amics?