L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 23 de juliol del 2010

Alta tensió: interés public fotent la Valldigna?


Ho vam avançar en exclusiva fa nou mesos:

http://lacotorradelavall.blogspot.com/2009/09/el-circuit-dalta-tensio-per-la.html

Ara, talment com un embaraç, ja tenim la nova parida de la Generalitat dirigida pel PP en qüestions d’alta tensió per la Valldigna. Una augment més a l’agressió paisatgística contra el nostre territori. I en van….

Avui el Diari Oficial valencià (fotografia) publica una resolució de la Conselleria d’Infraestructures i de Transports on s’autoritza el projecte final per augmentar la potencia de la línea a més de declarar-ne l’utilitat pública.
L’objectiu ja el varem dir aleshores: subministrar fluid elèctric a la zona costanera del nord d’Alacant principalment. Això es complementarà quan es duga a cap el projecte entre Cullera i Denia (en fase de projecte) i ens en caura una altra al damunt, car cal pensar que tindrem un altre traçat per la costa.
El projecte que s’ha autoritzat avui suposa segons diu el Diari Oficial una inversión de vora 1’5 milio d’euros i repotenciara uns 19 kilòmetres de traçat desde els 132 als 220 KV.
L’ajuntament de Benifairó va al·legar el passat setembre recordant que el seu terme ja suportava altres tres traçats de 132, 66 i 20 KV a més de manifestar que era un atemptat contra el territori, la salut i el patrimoni cultural i natural de la nostra comarca. Per a no aconseguir res donat que Gestio del Medi Natural ja havia donat el vistiplau en considerar que no es modificava el traçat existent.
La línea entre Alzira i la nova subestació de Tavernes, el ramal actual de la qual ja podem vore travessant de part a part la vall pel mig a l’altura d’Asfaltos Chova, entra pel Portitxol, segueix pel Cambro i després de creuar la vall, arriba a la nova subestació.

Us en recordeu?: Tranquils, que hem acceptat el traçat d’alta tensió perquè ens retiren els altres traçats; no passa res, ara tot anirà amb un traçat i menys torres i pals; etc, etc. Això ho podíem escoltar als mitjans de comunicació orals i llegir als escrits en boca dels polítics del govern municipal del PP de Tavernes.

Les altes torres, els campanars modern de la Valldigna, ja les tenim per l’Ombria, ara s’afegiran més cables i es reforçaran les del Cambro…. i si no passa res…. bé, de l’alta tensió per la costa ja parlarem quan arribe al moment.

L’alta tensió per la Valldigna és d’interés public. La nostra salut i el nostre paisatge no ho és.
En uns mesos redacten i aproven el projecte de l’alta tensió. És d’interés públic. Però en anys han estat incapaços d’aprovar el Parc de Cantalot, la ronda de circumval·lació, la piscina municipal, o l’institut. Això sembla ser que no és d’interés públic.

-

4 comentaris:

Un de Tavernes ha dit...

Encara recorde com si fora ara mateix les paraules de cert ex-alcalde al front d'una manifestació contra l'alta tensió: "Mentre jo siga alcalde de Tavernes, mai passarà l'alta tensió"

Ara tots els vallers i valleres estem patint les conseqüències de l'engany d'aquest personatge i de la seua colla.

Ens van vendre a Iberdrola i ara tenim una vall destrossada i alguns amb les butjaques plenes.

Anònim ha dit...

I eixe exalcalde, a més de la gestió de residències, on treballa més? No m’ho acabe de creure però algunes llengües dien que si estaría treballan per a Iberdrola… i això ja seria massa coincidencia.
Bo, disculpeu, havia oblidat que els partits polítics no tenen relació amb temes de corrupció.

Anònim ha dit...

i que digueu dels altres dos alcades, que signaren, el de benifairo anava davant a les manifestacions quant no era alcalde i despres va esgarrar el paper de fort que va signar, si no voliem un tassa ara en tenim tassa i mitja i aixo no s'ha acabat.

Veritas ha dit...

Efectivament, Agustí Pasqual i Vicent Palomares, alcaldes ¿socialistes? de Benifairó i Simat, van firmar el famós mapa donant el placet al traçat proposat per Iberdrola després del famós viatge en helicopter, on també pujà i firmà Eugenio Pérez.
Després els dos, Agustí Pasqual ja president de la Manco i Vicent Palomares, acompanyaren i participaren junt a Eugenio Pérez en la defensa i promoció de l'alta tensió en xerrades a les Cases de la Cultura de Tavernes i Simat.

Jesús Ferrando va anar, com tants, al davant de les manifestacions quan no era alcalde i si portaveu dels grups i ajuntaments contra l'alta tensió, fins que Eugenio Pérez va dir que no representava ningú i que ningú l'havia nomenat i per tant el que feia i deia no era en nom de cap institució. I com que Eugenio Pérez va comptar amb el vistiplau dels PSOEros Agusti I Vicent, que mai no defensaren la tasca que estava fent Jesús ni obriren la boca en la seua defensa, el nacionalista va deixar eixa funció. Consulta, anònim, les hemeroteques i publicacions de l'epoca.

L'anònim, i crec que interessadament, falta a la veritat i només vol desacreditar Jesús Ferrando quan diu que va esgarrar el paper de tant fort com va signar.
L'unic paper que va firmar Jesús Ferrando ho va fer ja com alcalde i en nom i representació de l'ajuntament, tasca que li correspon per llei, i per complir una decisió presa per unanimitat en el nostre ple municipal.
Eixe paper va ser el conveni amb Iberdrola, DESPRES QUE L'AJUNTAMENT EN PLE I PER UNANIMITAT (repetisc) DE TOTS ELS GRUPS (PP, PSOE, Bloc i EU) aprovaren el conveni, això sí, aprovat després que el mateix Jesus Ferrando aconseguirà en difícils negociacions amb Iberdrola que tot el traçat al nostre terme municipal anara soterrat, cosa que mai hagueren tingut amb Agustí Pasqual.