L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 7 de setembre del 2016

L'Escoleta Víctor Calatayud ha iniciat les classes amb més personal que l'any passat i de Tavernes.


L'adjudicació a l’empresa Megadiver Socioeducativa SL per part de l’Ajuntament de Tavernes de la concessió de l'Escola Infantil “Víctor Calatayud” per a un període de 5 anys no ha significat cap disminució de personal contractat de Tavernes. 

No és que no ha suposat cap disminució de personal contractat, sinó que al contrari l’empresa ha donat continuïtat en el treball al personal docent que treballava el cus passat i ha ampliat la plantilla amb més gent de Tavernes perquè ha augmentat les unitats que estaven treballant fins el màxim de les autoritzades. 

En concret i en resum: Segons la informació facilitada per l’Ajuntament en nota de premsa per a aquest curs hi ha cinc professores tutores, una directora, una auxiliar i personal de neteja cada dia. 

L'Escola Infantil Municipal Víctor Calatayud disposa per al curs 2016-2017 de 6 unitats o grups d'infants en edats compreses de 0 a 3 anys. Les classes varen començar a jornada completa i amb normalitat el passat dia 1 de setembre amb un total de 72 xiquets matriculats, la qual cosa vol dir per si hi ha alguna família interessada que hi queden places lliures. 

Enguany, per primera vegada, l'Escola Infantil obri les seues portes de matí i de vesprada també durant el mes de setembre. A més, per primera vegada, dóna el servei de menjador, mantenint el centre obert de 8 a 18 hores. Però cal destacar també que l’empresa adjudicatària dóna l'opció per als pares o tutors de deixar els xiquets en l'horari complementari, de 7 del matí fins a les 19 hores, sempre que hi haja un nombre mínim de cinc xiquets/xiquetes. 

L’Ajuntament de Tavernes ha apostat fermament per un servei d’escola infantil i destina una subvenció de 15.000 euros a l'any per tal d'ajudar al bon funcionament i que s’oferte una educació de qualitat als més menuts. També s’ha fet una inversió en para-sols per al pati de l’escola per tal de millorar l’estada i que els joc dels xiquets no es facen a ple sol en aquests dies encara de calor.
Els preus de l'escoleta

Després que la Conselleria d’Educació haja canviat enguany el sistema de subvencions, que és individual i personalitzat en base a la renda de les famílies sempre i quan no siga superior als 72.000 euros, el passat més va sorgir també la polèmica estèril arran del preu de l'escoleta, on vam poder llegir per les xarxes informacions totalment inexactes, més bé fruit del desconeixement del procediment del curs 206-17.

Ací en La Cotorra ja ho vam explicat temps arrere i ho tornem a repetir: la quantitat a pagar no és igual ni la mateixa per a tots els xiquets i xiquetes perquè com hem dit la subvenció depén de la renda familiar, o siga més renda familiar menys subvenció i a l'inrevés.

Les ajudes anunciades per Conselleria d’Educació són: 

De 0 a 1 any entre 70 i 200 euros
De 1 a 2 anys entre 70 i 120 euros
De 2 a 3 anys entre 80 i 140 euros

Per tant, i volem que quede clar: no podem ací dir que pagarà enguany cada alumne segons el tram d'edat perquè cadascú té una subvenció personalitzada segons la renda familiar. En conseqüència cada família paga un preu diferent: més renda implica més a pagar i menys renda menys a pagar.