L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 5 de març del 2024

PLE MARÇ 2024: El govern municipal aprova una proposta pròpia sobre el "Dia Internacional de la Dona"


El pròxim divendres 8 de març és el "Dia Internacional de les Dones", és una jornada de reivindicació i lluita amb l'objectiu de seguir avançant  en igualtat entre dones i homes, i en la consecució de la plena ciutadania de les dones, en una societat digna i justa

Són idees que es recullen en la proposta conjunta dels tres partits que formen el govern de Tavernes (PSOE, Compromís, EU) i que va ser aprovada en els seus propis vots. El PP es va abstindre en considerar que la proposta s'havia fet amb una falta de consens i que calia haver aprovat la declaració de la Federació de Municipis i Províncies com altres anys s'havia fet. 

Dins de la proposta aprovada hi ha un total de 5 punts aprovats:

1.  Instar a la Generalitat Valenciana l'elaboració d'un Codi Normatiu d'Igualtat de dones i homes.

2.  Exigir a la Generalitat Valenciana l'elaboració d'una llei valenciana d'usos racionals del temps, amb especial incidència en les mesures per a garantir les cures (sic).
 
3.  Demanar a la Generalitat Valenciana aprovar, en el marc del diàleg social, un pla d'acció de lluita contra la bretxa salarial entre treballadores i treballadors.
 
4. Sol·licitar  a  la  Generalitat  Valenciana  aprovar  les  modificacions pressupostàries perquè l'any 2024 es done compliment a l'acord d'equiparació salarial del personal que treballa en l'àmbit social.
 
5.  Potenciar i reconèixer l'aportació de les dones en la cultura i potenciar la presència   de   les   creadores   valencianes   des   de   lmbit   local   a l'internacional.

 

El text de la proposta recorda, entre altres coses, que aquest 2024 la ONU ha triat de lema Invertir en les dones: accelerar el progrés”, assenyalant que el progrés no es pot donar sense la meitat de la població, que són les dones, ni a costa d'elles, i que eixa igualtat de gènere és ara per ara el major desafiament en matèria de drets humans. Es recorda igualment que el feminisme és una proposta igualitària i emancipadora que apel·la al conjunt de la societat i s'adquireix el compromís de continuar impulsant avanços per arribar a una societat millor, s equitativa i, en definitiva,s democràtica.