L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 2 de març del 2024

Dissabte es van lliurar els premis de la Conselleria de Cultura a la promoció de l'ús del valencià en els llibres de falla

Fallers i fallers del Portal amb el seu guardó
 

La falla Portal de Valldigna, amb el seu primer premi,  va tindre dissabte un protagonisme especial al Palau de la Música de València dins dels actes de lliurament dels Premis de la Conselleria d'Educació i Cultura a la Promoció de l’Ús del Valencià als llibrets de les Falles 2024.
 
I no només la falla Portal sinó tot Tavernes, amb una doble alegria: per un costat l'honor de tindre el millor llibret de les falles dels pobles del País Valencià, el llibret "Ser o serf" de la Falla Portal  i per un altre haver aconseguit que totes les falles valleres hagen aconseguit el corresponent guardó en estar dins de les 75 premiades a nivell autonòmic. La nostra enhorabona a totes les falles.
 
 
1r. Falla Portal de Valldigna   5.000 euros

.
El director general d’Ordenació Educativa i Política Lingüística, Ignacio Martínez, va fer  l'entrega dels premis als llibrets de Falles per a la promoció de l’ús del valencià en un ambient festiu de les 75 comissions que han estat premiades. La Conselleria d’Educació va convocar el passat desembre els premis al qual s'han presentat dins del termini un total de 155 llibrets de comissions falleres del País Valencià i 40 llibrets de les comissions falleres de la ciutat de València.
 
 
7é: Falla Cambro    2.600 euros
 
 
16é: Falla Prado    1.600 euros

 
33é: Falla la Dula   800 euros

 
La comissió que ha qualificat els llibres va valorar la qualitat de l’edició, la presentació, els continguts literaris i la inclusió d’elements que garantixen l’accessibilitat de persones amb diversitat funcional.

42é: Falla Passeig     550 euros
 

 
75é: Falla la Via     300 euros
 
 
Després de la valoració es va decidir concedir el  primer premi de les poblacions a la Falla Portal de Valldigna de Tavernes i el primer premi ciutat de València a la Falla Na Jordana.