L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 23 de març del 2024

L'ORATGE: Les previsions per a Setmana Santa i Pasqua no són massa bones: pluja, vent i abaixada de temperatures

 


El temps per Setmana Santa, amb l'arribada d'una DANA, s'anuncia passat per aigua en la península, i segons les prediccions de l'Agència Estatal de Meteorologia, AEMET a partir del dilluns augmentara la nuvolositat i dominarà la inestabilitat en la península.

La DANA situada ara prop de l'arxipèlag canari es desplaçarà cap a l'extrem nord-occidental d'Àfrica i a partir del dilluns influenciarà tota la península, on tindrem una possible successió de fronts freds atlàntics, amb nuvolositat, precipitacions, i fins i tot tempestes.

El Centre Europeu de Previsions Meteorològiques a Termini Mitjà (ECMWF) indica precipitacions acumulades fins al diumenge 31 per damunt dels 50 l. en algunes àrees de l'oest i del sud-oest, i fins i tot en punts per damunt dels 100 l. La costa mediterrània i Balears estaran entre les zones amb menor probabilitat de precipitacions.

Les temperatures també baixaran notablement i seran suficient per a portar neu a la serralada Cantàbrica i Pirineus, igual a partir del dilluns. El dimarts, amb la baixada de temperatura, la neu pot arribar a altres sistemes muntanyencs el dimarts 26.

 

Oratge al País Valencià 

Aquest cap de setmana s'espera amb temperatures al voltant dels 20º C tot i que a partir de la vesprada de diumenge pot aparéixer la pluja. A partir de dilluns, i amb la DANA que hem dit està sobre Canàries i que viatjarà cap a casa nostra, l'oratge empitjora sobre tot a partir de la matinada.

El dilluns serà un dia de temps tancat amb dues tongades de pluja, una de mati que avançarà de sud cap a nord i una a la vesprada que arribarà des de l'oest i pot produir pluges generals a  tot el territori Valencià, inclús ens pots afectar alguna tempesta.

A partir de dimarts el vent anirà a més, i el dimecres una borrasca atlàntica ens impactarà sobretot pel vent que bufarà fort o molt fort de manera general a tot el País Valencià,  amb ràfegues huracanades de més de 120 km/h. El  vent perdrà força a partir de divendres i encalmarà el cap de setmana. La borrasca ens durà una massa d’aire gelada que farà baixar les temperatures.

L'oratge no es presenta massa estable i els fronts de ponent que creuaran la península cap a la Mediterrània poden dur ruixats el pròxim cap de setmana, diumenge i dilluns de Pasqua, no amb precipitacions abundants, però amb el perill de destorbar en qualsevol moment del dia.