L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 8 de març del 2024

Diputació presenta la campanya de neteja de platges que inicia aquest mes de març i fins a octubre

 

La Diputació de València ha presentat la campanya de neteja de platges 2024 (foto superior) per als quinze municipis de costa adherits al servici, entre els quals es troba Tavernes. La Diputació millorarà enguany la campanya amb de nous vehicles i maquinària, i allargant la temporada de neteja fins al mes d'octubre. 

La Diputació assumirà també el cost de gestió dels residus arreplegats sense incrementar la taxa, que s'ha congelat respecte a la de l'any passat, segons indicava el diputat responsable de Medi Ambient i alcalde de Xeraco, Avelino Mascarell. Això implica que la institució provincial assumix el 93% de la despesa i les arques municipals el 7% restant.

Enguany els treballs de neteja de platges tindrà dos períodes diferenciats

El primer període és en primavera, de març a juny, amb una neteja més profunda de l'arena, amb cribratges en els quals s'oxigena l'arena per a eliminar virus, bacteris i fongs. S'atendrà especialment a les zones de nidificació per a contribuir a la recuperació d'espècies vulnerables en el Catàleg Valencià d'Espècies Fauna Amenaçada.

El segon període de juny a setembre tindrà un increment en la freqüència dels treballs, sis dies a la setmana, en ser els temps de més ús de platja, i de major residus. Cal indicar que durant el mes d'octubre, com a novetat, es faran dues passades per setmana.

Medi Ambient de la Diputació de València s'encarregarà de la retirada de canyes o d'altres restes que es generen per temporals en qualsevol època de l'any o animals morts, especialment cetacis i tortugues. En total, són 21,7 quilòmetres de costa, i 429.175 metres quadrats de superfície de neteja que van generar en la campanya 2023 més de 500 metres cúbics de residus, incloent-hi restes vegetals, plàstics, paper, cartó i arena, entre altres que es traslladen a plantes de classificació i valoració.