L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 10 de març del 2024

Campanya del Consorci de Bombers de València: Per unes falles sense perill

 

El Consorci Provincial de Bombers de València ha engegat la campanya preventiva “Falles sense perill” que té com a objectiu principal eliminar els perills derivats del mal ús dels petards, el material pirotècnic que més s'usa aquests dies fallers.

Per gaudir d'unes “Falles sense perill” cal fer un ús responsable dels elements pirotècnics. Els principals riscs sobre els quals alerta Consorci de Bombers de València són:
 
- Perill de provocar un incendi per mal ús dels petards. 
 
Cal evitar col·locar-los en aquells espais on poden ser causa i es pot propagar el foc, cas de papereres, contenidors, vegetació, o prop de líquids inflamables. 
  
Està prohibit llançar articles pirotècnics a menys de 500 metres de bosc, perquè poden provocar un foc a la muntanya.

- Perill derivats d'accions negligents

Atenció a la col·locació de petards dins de botelles o llandes, perquè augmenten els riscos personals quan, en explotar, poden produir metralla i provocar greus lesions. 

L'encesa del petard s'ha de fer en el terra i no mai subjectant-lo en la mà. Tampoc no s’ha de guardar cap article pirotècnic a les butxaques, ni manipular-ne el contingut, ni llançar-los contra altres persones ni animals. 

Quan algun petard no s'encén bé o no explota, no hem de tocar-lo sinó esperar uns minuts i llavors humitejar-lo amb aigua. 

Usar els articles pirotècnics adequats a l’edat de l’usuari, respectant sempre la normativa vigent.