L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.787
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:13.613

dijous, 31 d’agost del 2023

Tavernes realitza tasques de neteja en el riu i barrancs per previndre els efectes de la DANA

 

 

L'arribada aquest cap de setmana d'una DANA, que alguns mitjans de comunicació ja avisen que pot ser bastant grossa i dur aparellada pluja intensa a fer que l'Ajuntament "haja previst i estiga des de fa uns dies efectuant tasques que posem mesures per poder minvar els efectes que puguen tindre en els rius, barrancs i desaigües d'avingudes" ens manifestava el regidor responsable dels Serveis Públics, Enrique Cuñat, de Compromís.

 

 

 

 

Cuñat ha explicat que la faena s'està efectuant de manera conjunta per les regidories de Serveis Públics i la d'Agricultura, que dirigeix el regidor d'EU Zeus Grau, i es compta amb el treball de la brigada i els contractats del SEPE.

"Hem treballat principalment en zones del riu Vaca, en els barrancs i en aquells punts on es poden produir embossaments per canyes i altres materials. Totes les prediccions parlen d'una DANA de fortes pluges, i centrada en la nostra zona geogràfica i cal estar preparats" assenyalava el regidor de Compromís-





Com es conegut, quan les pluges són intenses solen produir un augment general del cabal del riu Vaca, i això comporta de vegades que algunes zones del Tancat o Sequia s'inunden, d'ací que es prenguen aquestes mesures dins de les possibilitats que té l'Ajuntament, que de vegades són ben menudes, i moltes vegades s'han de fer a mà o esperar que el riu no porte aigua per poder entrar al llit la màquina menuda que té l'Ajuntament, que sempre ha de demanar permís i rebre les indicacions d'on i com poden efectuar la neteja. 

 

 

 

Majorment, com es pot vore en les fotografies, els treballs se centren en la neteja i retirada de canyes, o alguns "elements i bruticia" que hagen llançat al llit del riu algunes persones, i que poden suposar un perill e  cas de taponament  Cuñat assenyalava que això és el que podem fer des de l'Ajuntament.

Cal recordar que la responsabilitat de la neteja de rius i barrancs és de la Confederació, tot i que no actua tal i com desitgen els municipis, entre ells Tavernes.
 


 
 El regidor de Compromís igualment ens confirmava que s'està procedint a una neteja d'embornals per facilitar el desaigüe de pluvials dels carrar, tot i que aquesta tasca l'esta duent a cap l'empresa Hidraqua, responsable del cicle de l'aigua.