L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.787
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:13.613

diumenge, 20 d’agost del 2023

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: De cogovernança i altres qüestions de consens i complicitat

Imatge: Web municipal
 

Cinc regidors no són, ni de prop, majoria absoluta a Tavernes. Són simplement la meitat dels que calen per arribar als 9  i, en l’actual legislatura, el PSOE té prestats tres vots de Compromís i un d’EU. Són coses massa sabudes, com és sabut que per a l’èxit de projectes i qüestions fonamentals per a Tavernes, per no trobar-s’hi amb entrebancs no desitjats, cal sempre el màxim consens i la implicació i complicitat positiva de tots els partits del govern.

El consens, la implicació i la complicitat en les accions pensem que s’assoleixen a partir d'una bona informació de l’alcaldia als socis, en vendre el producte des de la realitat i amb totes les explicacions, tècniques i polítiques, per possibilitar la unitat d'acció i caminar tots plegats, amb un mateix pas.  

 

La construcció de la nova Depuradora d’Aigües Residuals “és una prioritat màxima per al desenvolupament de Tavernes de la Valldigna i urbanísticament esta infraestructura és molt necessària”. “Este projecte revertirà en una millora de la ciutat i eixe és el objectiu d’este govern, infraestructures i instal·lacions que milloren el nostre municipi”. L’alcaldessa Romero dixit (web municipal).

 

N'és difícil de pair que es duga a cap una reunió informativa de l’estat del projecte amb el cap del Servei de Gestió Territorial de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Jeroni Banyuls, i els tècnics  i només hi són presents regidors del PSOE. ¿És que la depuradora no interessa a Compromís i a EU i per això no foren informats ni convidats? ¿On és el consens? ¿Un objectiu "d'este govern" on dos dels socis no hi intervenen? ¿I la  cogovernança tant proclamada?

 

 

Traçat del nou projecte de la depuradora i col·lectors

 

I amb circumstàncies ben definides: la nova depuradora, després del “fiasco” de la del PP tal com hem explicat massa vegades, és un projecte que naix i impulsa el govern de Compromís, amb majoria absoluta, a partir del 2015. I el seu regidor, Josep Llàcer,  ha estat el gran oblidat en  eixa reunió, tot i haver treballat i haver dut a cap les gestions amb la Generalitat els darrers anys.

 

A més a més, també és l’actual responsable de les Obres Municipals. Ves per on, el responsable d’obres municipal no és convidat ni informat a una reunió sobre una de les obres prioritàries que es vol executar en la ciutat.

 

Si realment és un projecte de “prioritat màxima per al desenvolupament de Tavernes”, potser s’hauria d'haver informat i convidat el PP a la recerca d’un consens i complicitat general, i més quan el partit de l’oposició és del mateix color que la nova Generalitat i, política partidista a banda, en cal comptar-hi en els temes generals que beneficien Tavernes, per damunt de colorets, perquè no podem oblidar que pot tindre la clau per obrir portes i ser interlocutor en qüestions, com aquesta que tractem de la depuradora, davant la Conselleria implicada.

 

L’alcaldessa ens ha parlat del nou temps polític amb “cogovernança”. Serà això?