L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.787
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:13.613

dimarts, 1 d’agost del 2023

Les obres de millora i enjardinament del Skatepark de la platja es podran visitar dimecres a les 19,30 hores en una jornada de portes obertes

 

Dimecres, dia 2 d'agost, a partir de les 19'30 se celebra una jornada de portes obertes durant la qual els vallers i valleres podran visitar les obres de millora i condicionament perimetral del Skatepark ubicat al Parc del Nort de la Goleta, en la zona coneguda com "Els Campets. Les obres de millora que han acabat aquestes dies es van al final de la passada legislatura a càrrec del Taller d’Ocupació "Millorem l’entorn de Tavernes  V", i  han servit per a rehabilitar integralment el perímetre de la pista de Skate.

Josep Llàcer, que és alhora regidor d'Obres i també responsable d'Esports i Foment Local ha agraït "el gran treball fet per l'alumnat del Taller d'Ocupació, amb la millora i recondicionament de l'espai, amb l'us de material reciclat, i fins i tot  recuperar una planxa de ferro per fer una escultura simbòlica sobre el patinatge, obra que ha estat en col·laboració amb l'artista "El Xule". 

 

Visita de Josep Llàcer a les obres de millora del Sakatepark    
 

Els alumnes del taller participen d'un programa mixt de formació i treball destinat a persones desocupades les quals, durant un any adquireixen una formació teòrica i pràctica per reincorporar-se al món laboral. Aquest programa ha estat possible gracies a una subvenció de vora 800.000 euros aconseguida per l'àrea de Foment de l'Ajuntament, dirigida pel regidor de Compromís Josep Llàcer, del programa  "Labora" del Servei Valencià d’Ocupació i Formació. L’alumnat beneficiari d’aquesta oportunitat són 30 persones distribuïdes en tres especialitats diferents: forestal, jardineria i obra/pintura. 

El desenvolupament dels distints tallers d'ocupació, que tenen el nom genèric de "Millorem Tavernes" han arribat enguany  a la seua cinquena edició i s'han pogut dur a cap gràcies a la subvenció aconseguida pel Josep Llàcer en la passada legislatura. En total l'àrea de Foment porta dedicats sobre els 4 milions d'euros en el programa "Millorem Tavernes", amb la qual cosa més de 150 veïns i veïnes de Tavernes han pogut hagen gaudir d'un contracte de treball d'un any mentre reben també ensenyaments que els permet adquirir una titulació professional.
 

 

 

 

 
 
 
Un SkatePark aconseguit per Josep Llàcer i sense cap cost per a Tavernes
 
El Skateparl de la Goleta va iniciar les obres a l'any 2022, i va ser una obra aconseguida pel regidor Josep Llàcer, responsable de les Obres Públiques en la passada legislatura, després de diverses gestions amb la Direcció General de Costes de la Generalitat que va pagar per complet les obres, finalitzades el passat estiu.
 
Una vegada acabades les obres, calia rematar i millorar perimetralment la instal·lació esportiva del Skatepark, actuació que s'iniciava els primers mesos de l'any, convertint-se en una de les zones d’actuació del Taller d’Ocupació "Millorem V" enguany. Cal recordar que en passades legislatures el taller va construir el Parc del Cambro o la remodelació de l'Escola de Música "Mestre Arnau" entre moltes altres actuacions.
 
 
 

 

 L'actuació duta a cap en la zona del Skatepart

L'actuació en la zona del Skatepark ha combinat l'obra i la  jardineria , amb la qual cosa hi ihan participat les tres especialitas del taller d’ocupació.  Els primers treballs foren l’aportació d’arena per tal de igualar el terreny i rebaixar els pendents, i després es van col·locar voreres, paviments i xicotets marges de pedra viva.

El disseny ha tingut en compte els valors dels reciclatge, la reutilització de materials i la sostenibilitat. Així s'han recuperat vells materials, s’han reutilitzat antigues voreres de gres roig,  paviment de terratzo per a exteriors, plaques de formigó, planxes d’acer, mobiliari urbà i alguna cosa més; tot un seguit d’elements retirats fa un temps dels carrers de Tavernes que havien quedat emmagatzemats al dipòsit municipal de la brigada, des d’on s’han recuperat per donar-los una segona vida a cost zero.

 

 

 

 

Les espècies per a la cobertura vegetal de l’espai han estat elegides pel baix manteniment i per la seua baixa exigència d’eixe recurs natural tan important i escàs com és l’aigua. S’han triat unes espècies que s’adapten als paràmetres de la zona com la temperatura, el grau d’humitat, la insolació i la salinitat.

Més enllà de la pista, el Skatepark del Parc del Nord de la Platja de Tavernes ha estat concebut per ser una zona enjardinada de la que poder gaudir, en un jardí a vora mar i en una finestra verda oberta al Mediterrani.