L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.787
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:13.613

dilluns, 21 d’agost del 2023

Manifestació a favor de l'oci i l'entreteniment musical: Per una platja viva


Gran recolzament a la manifestació amb  el lema "Per una platja viva" celebrada aquesta vesprada per reivindicar el dret a gaudir de l'oci i les actuacions de musica a la platja en les hores prudents i que no impliquen el descans nocturn. Els organitzadors havien indicat en una nota prèvia de convocatòria `que "ja està be de queixes que estan matant la nostra platja". 

 

 

 

 

 

Molt gran participació de veïns i veïnes en una acció reivindicativa que ha estat tota una prova del sentiment d'un gran sector poblacional. Més de 1.000 persones (ha falta d'una valoració oficial) han acudit a la manifestació que, amb ambient festiu,  s'iniciava a "La Mordidita" amb la desfilada de la batukada "Valltuka" i una pancarta presidida per representants del sector d'oci, hostaler i restauració de la platja i que ha seguit un camí fins arribar a l'Avinguda de la Goleta, Blasco Ibañez, per girar en la zona del Luna Park i anar a buscar novament "La Mordidita". La manifestació estava tancada per la xaranga "Alforat". Entre els assistents cal destacar la presència de representants de Compromís, PSOE i el PP.  

 





 

Els participants han acompanyat el seu pas amb xiulets, soroll de perols i tots els mitjans a l'abast per reivindicar que la musica i les actuacions musicals no tenen res a vore amb el soroll molest que, a posta, estaven fent en el seu pas perquè els estadants comprengueren i veieren la diferencia que hi ha entre música i soroll. 

 

 

 

 La manifestació se celebra uns dies després de la polèmica sorgida arran de la prohibició de l'Ajuntament d'actuacions musicals per amenitzar els sopars dels restaurants, mentre durant el govern i alcaldia de Compromís eren permesos. 

 

 

 

 

Però sobre tot la manifestació  arriba després d'uns anys de la forta campanya que va haver-hi en les passades legislatures en contra dels festivals celebrats a la platja (Iboga, Mediterrànea...) que al final desembocaren en la denuncia al jutjat d'una associació veïnal contra l'Ajuntament per autoritzar els festivals i una la sentencia en contra de l'Ajuntament, amb l'obligació de pagar una indemnització als denunciants. 

Aquests fets, i altres pressions de grups amb denuncies a organismes de la Generalitat, el passat estiu han determinat que els darrers anys els festival no s'hi celebren i ha estat traslladats a altres localitats, on son ara un reclam turístic per a Cullera, Gandia i fins i tot València ciutat, en perjudici del que hagués pogut ser a la nostra platja.