L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.787
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:13.613

diumenge, 20 d’agost del 2023

DECLARACIÓ IMPACTE AMBIENTAL RONDA DE TAVERNES (PART II): Quines al·legacions va presentar l'Ajuntament?

Llàcer i l'arquitecte municipal amb responsables de la Conselleria per a estudiar la variant de Tavernes
 

El regidor de Compromís i responsable d'Urbanisme i Obres, Josep Llàcer, va firmar i presentar en nom de l'Ajuntament les al·legacions redactades per aquesta àrea municipal per tal de millorar el projecte inicial de la "ronda de circumval·lació" o també "variant de Tavernes" en la comarcal CV-50.

La Direcció General d'Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible va acceptar moltes de les al·legacions presentades i que s'han d'incloure en la redacció final del projecte, que s'ha d'iniciar després d'estar aprovada la Declaració d'Impacte Ambiental . 

Les millores del projecte final a proposta del govern municipal

Conservem la paraula original del document "Contingut" i el número referit a allò que al·legava el govern municipal amb alcaldia i regidoria d'Urbanisme i Obres de Compromís.

Contingut 1:

Inici de la variant. La rotonda 1 enfront Asfaltos Chova

Tram de la  Glorieta  1  fins  a la  unió del Vaca amb el  Malet. Es demanava incrementar el gàlib en els passos inferiors de 3 metres d'altura per a permetre el pas de camions, per exemple de recollida de residus o recol·lectors de taronges i també la rasant de la nova carretera,

La demanda es va estimar, i els dos  camins  afectats,  el  de l'Ecoparc  i el  d'accés al  Molí de Tonet, es dotaran de gàlib suficient als encreuaments.

  Contingut 3:

Nou emplaçament de la glorieta 2

Glorieta 2: Petició de desplaçament i les  connexions  a camins  rurals  fins  a la  nova traça del pont  que  des de l'Avinguda de Malta configurarà l'accés sud al nucli  urbà. Es preveu demolir el  pont  actual pels problemes  de  desbordaments  i inundacions que provoca.

Es va estimar, i per tant es modifica la localització de la Glorieta 2 i es posiciona segons la sol·licitud del govern municipal, amb un trasllat cap a l'est, un centenar de metres.

Contingut 4

Millora accessos a camions: Estudi dels impediments a la circulació dels camions, sobretot en els accessos de les glorietes als camins rurals i accés a la subestació elèctrica i molí fariner del Camí del Plà, entre altres.

Es va estimar i es veu raonable millorar  els  entroncaments dels  camins  de servei  amb el  viari  rural  i amb els trams d'accés a glorietes.  En el camí del Pla s'incrementarà el gàlib del pas inferior previst per facilitar la circulació directa de camions.

 Contingut 5:

Nova localització de la glorieta 3

Glorieta 3: Petició de desplaçar la  Glorieta  3  cap al sud i alinear-la amb el Passeig Colom  i el  traçat del  bulevard  previst  en el  Sector residencial  8  i 9  del  vigent  PGOU, permetent connectar la variant amb el camí de l’Hort d’Herrera i el camí de Gandia.

La petició es va estimar en la seua totalitat.

 Contingut 6:

 

Nou traçat entre la glorieta 4 i la 5

Accessos a la CV-50: Petició de mantindre l'existència d'accessos directes a la CV-50  des de les naus i parcel·les industrials, i afecta el quart tram (de la Glorieta 4 fins a la Glorieta 5).

S'estima la petició. Tot i que el Projecte Bàsic preveia un  vial interior en el polígon El Teularet, davant la  impossibilitat  d'executar-lo,  es mantindrà  l'accés directe a la CV-50, tal com està avui dia. Com que el projecte contempla un  tram de calçades separades, els únics moviments possibles serien a dretes, tal com  ocorre en l'actualitat.