L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.787
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:13.613

dijous, 3 d’agost del 2023

Ja es poden adquirir els abonaments del tercer quadrimetre gratuïts i per al tren: Tot el que cal saber sobre els abonaments.

 

Els usuaris de Renfe poden adquirir ja els abonaments gratuïts de Rodalies i Mitjana distància per a viatjar entre l'1 de setembre i el 31 de desembre del 2023. És  gratuït, quadrimestral i unipersonal i vàlid per a tots els dies.

L'adquisició dels abonaments, i així evitar esperes innecessàries, és possible a través de l'app de Rodalia Renfe, i en Mitjana distància a través de la web renfe.com i en els canals de venda habituals (estacions i màquines d'autovenda). Cal estar registrat prèviament. Cal recordar que els serveis ferroviaris Avant mantenen el descompte del 50% en els abonaments, un descompte que s'aplica als trajectes d'alta velocitat declarats Obligació de Servei Públic, amb un funcionament igual en condicions que un Abonament Avant.

 Cal saber que serà un únic abonament per persona i viatjar un màxim de quatre vegades al dia, d'anada o tornada indistintament i exclusivament des de o fins a les estacions d'origen i destinació escollides (no es pot utilitzar per pujar o baixar a les estacions intermèdies del trajecte triat).

 L'abonament és gratuït, però cal dipositar una fiança de 10 euros en el cas de Rodalies, i de 20 euros per a cada servei de Mitjana distància convencional. Si es paga amb targeta la devolució de la fiança serà automàtica quan s'haja complert la condició d'haver realitzat 16 desplaçaments durant aquests quatre mesos. 

 Els xiquets i xiquetes menors de 14 anys sense DNI, poden adquirir el nou abonament gratuït de menors. El pare, la mare o el tutor podran adquirir, per mitjà del seu NIF, NIE o passaport, un màxim de quatre abonaments de nen per a un origen i una destinació, durant el període de validesa.

Registrar-se a l'app Renfe Rodalies i sol·licitar l'abonament gratuït

A l'app de Renfe Rodalies cal introduir el nom i cognoms, adreça electrònica, número de telèfon i DNI, a més d'establir una contrasenya de pagament mòbil,  opció recomanada pel retorn de la fiança de forma automàtica i sense necessitat de fer cap gestió.

 Cal acceptar la política de privacitat i triar el nostre trajecte dins la secció "abonament gratuït per a viatgers freqüents" així generarem l'abonament, que finalitzarà amb la creació d'un codi QR i un localitzador de 7 dígits que ens servirà per bescanviar el títol.

 Ara només cal anar a les màquines d'autovenda de les estacions o a les taquilles - tot el procediment anterior es pot fer allí també de forma presencial i directa -, acostarem el codi QR a l'escàner de la màquina o teclejar el número de localitzador a la pantalla i ens imprimeix la targeta de viatge gratuït de l'1 de setembre fins al 31 de desembre.