L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 11 de gener del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Ni PP ni Ciudadanos volen saber res d'allò que siga valencià

El continu menyspreu i discriminació del PP, PSOE i Ciudadanos a tot allò que siga "tema valencià" està, encara que no ho reconeguen, entre els principals motius en la negativa del PP i de Ciudadanos i l'ambigua postura del PSOE a reconèixer el "dret" al grup parlamentari valencià de Compromís en el Congrés.

Això suposa igualment que rebutgen el repte més important per als valencians en la pròxima legislatura: la reforma del finançament autonòmic que acabe d'una vegada amb la discriminació que patim els valencians a l'hora de rebre recursos de l'Estat.
 
Es pot dir més alt però no més clar i nosaltres compartim allò que ha expressat la portaveu adjunta de Compromís en Les Corts Valencianes, Mireia Mollà, qui ha lamentat que tant PP com Ciudadanos consideren "incòmode" tractar aquesta qüestió encara que està ben clar que és una de "les nostres necessitats en l'agenda política del Congrés i del Govern d'Espanya", i és això, la prioritat en els temes valencians que ells han oblidat tants anys, el que ara provoca el rebuig d'aquests dos partits.

Mollà ha identificat aquests dos partits entre les "dificultats" que s'oposen a un canvi de finançament "que garantesca el reconeixement del que justament ens mereixem els valencians i que deu ser un debat inajornable i dirigit per les nostres pròpies veus en el Congrés o caurà en sac trencat com històricament ha passat".
 
S'oposen a un canvi de finançament com sempre s'han oposat al dret a tindre una televisió en la nostra llengua, al dret a rebre informació en valencià, o rebre l'educació en les escoles i instituts en valencià... volen un País Valencià no solament com a platja de Madrid, sinó també que siga en tot un apendix de Madrid. En el fons, que continue allò de "por el justo derecho de conquista" de Felip V
 
Ells saben que un grup valencià, i més encara dirigit per Compromís i el seu diputat Joan Baldoví, "el azote de Rajoy" segons l'ha qualificat la premsa especialitzades en temes del Congrés, serà un os dur de rossegar a l'hora de presentar proposicions, de debatre, etc. allí en el Congrés en tot allò que afecte els valencians, i és millor que no estiguen, cal acallar-los dins d'eixe tottum revolutum que es diu "Grup Mixt".
 
Els mateixos partits que han fet altres vegades mil martingales a l'hora de formar els grups parlamentaris, com deixar-se diputats d'uns a altres, per facilitar la constitució de grups parlamentaris a partits que no reunien les condicions, ara volen deixar fora de la formació dels  grups parlamentaris a la coalició Compromís-Podemos, obviant que ha obtingut més de 5 diputats (en són 9) i més del 15% de vots en les tres "províncies" valencianes.