L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 26 de gener del 2016

El PP, únic partit de les Corts Valencianes, en contra de rebaixar del 5 al 3% el llistó electoral

Només el Partit Popular rebutja rebaixar el llistó d'accés a la Càmera autonòmica i passar de l'actual 5 % al proposat 3 % en la futura Llei Electoral valenciana que inicia la seua revisió en les Corts. 
 
El PP ha manifestat que manté la mateixa opinió respecte a la barrera del 5% per a obtenir representació parlamentària, que aquesta no ha canviat i considera que no és una qüestió per a abordar. 
 
El PP rebutja la reforma de la barrera electoral perquè, segons assenyalen, permetria a l'esquerra comptar amb més representació, però amb candidatures a les quals la ciutadania amb prou faenes dóna suports o ho fa per sota del 5%, per la qual cosa asseguren que amb aqueixa rebaixa del llistó que propugna l'esquerra valenciana "només cerca perpetuar-se en el poder".
 
Els grups que sustenten al Consell (PSPV, Compromís i Podem) han inclòs la reforma electoral com un dels punts del pacte de Botànic i la Conselleria de Justícia ja s'ha engegat per a accelerar aqueixa reforma legislativa, que en les Corts es desenvoluparà a partir d'aquesta setmana, dins d'un debat més ampli sobre la reforma de l'Estatut d'Autonomia. El grup de Ciudadanos està també a favor de rebaixar el llistó, cosa que caldrà una majoria qualificada de tres cinquenes parts.
 
L'actual llei Electoral valenciana porta 28 anys en vigor i ha contribuït a la consolidació del bipartidisme, un sistema que ha llevat poder al ciutadà per a donar-li-ho als polítics pel que és necessari revertir aqueixa situació.