L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.105
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:57.940

dissabte, 2 de gener del 2016

El PP va assegurar que la Formula 1 no costaria res, però...

Contents perquè han pres el pèl als valencians en el cost?
El PP va assegurar que la Fórmula 1 tendria cost zero per als valencians, però el 2016 la Generalitat haurà de pagar 43,5 milions d'euros per crèdits relacionats amb la prova. O siga que això de cost zero euros que va dir el PP... res de res.

El Consell ha donat a conèixer que només les obres de construcció del circuit urbà i d'adequació dels embulls per a acollir els boxes i el paddock han tingut un cost de 98,1 milions d'euros i un sobrecost mitjà del 22,6%.

 Per a finançar part d'aquest projecte, la Generalitat va sol·licitar en el seu moment un préstec de 60 milions d'euros a pagar de 2016 a 2023 a raó de 7,5 milions d'euros a l'any. A aquest es va sumar un altre crèdit circulant de 36 milions a abonar l'any que ve, la qual cosa al costat dels 7,5 sumen els 43,5 milions esmentats anteriorment. En resum: una enorme despesa el que ha suposat la Fórmula 1 per a les arques públiques. 
 
Rita Barberá, Bernie Eccleston, el patrón de la Fórmula 1, y Francisco Camps, en la presentación del circuito.
Presentació de la Fòrmula 1
 
Un altre cas a destacar són dues factures impagades per Valmor (empresa creada per a gestionar i organitzar les carreres) que ascendeixen a 617.000 euros corresponents al lloguer dels embulls 4 i 5 del port per als boxes, entre altres aspectes. Però només han aparegut factures de la prova en els anys 2008 i 2012, i la resta dels anys 2009, 2010 i 2011 se suposa que Valmor va usar aquestes instal·lacions de forma gratuïta.

A totes aquestes despeses cal afegir els 111 milions d'euros de cànon de les les carreres a València durant cinc anys, altres 24,8 milions en concepte d'organització, 22 milions d'euros de Canal 9 pels drets de retransmissió i els 34,2 milions d'euros que va assumir la Generalitat en comprar l'empresa Valmor, operació per la qual estan imputats Francisco Camps, la exconsellera Lola Jhonson i el expiloto Jorge Martínez Aspar.

Els tres havien d'haver declarat davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) el passat mes de novembre, però la compareixença va quedar ajornada sense data fins a escoltar a tots els testimonis i tenir traduïts tots els contractes i documents de l'anglès al castellà.