L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 9 de gener del 2016

Els diputats de la coalició Compromís-Podemos arrepleguen l'acta amb el dubte de la formació de grup parlamentari propi de fons.


Cares d’alegria que això és històric” era la frase amb que Joan Baldoví animava als companys diputats a l’entrada del Congrés on van acudir ahir per recollir l’acta de diputats nacionals. 
 
Com és sabut "Compromís-Podemos-És el moment" va aconseguir nou diputats en les eleccions del 20 de desembre i ahir vuit van estar a l’edifici de les Corts. Faltava Rubén Martínez que es troba de viatge a l’estranger i que recollira la credencial en tornar.

La formació d’un grup parlamentari valencià va estar ahir en el punt de mira de molts mitjans d’informació, i a les seues preguntes responia Baldovi dient que “alguns estan intentant vendre un marc equivocat. Tenim dret a tindre grup parlamentari propi” i remarcant que “si ens haguerem volgut presentar com Podemos, ho hauríem fet”.

Joan Baldovi ha recordat que la coalició “té un altre nom i inclús un altre número d’identificació fiscal” i ha recordat com la nit electoral, Soraya Sáenz de Santamaria, vicepresidenta del Govern espanyol, va parlar dels 42 diputats de Podemos i va comptar com a diferents les coalicions, una situació que es repeteix a la web oficial del Ministeri d’Interior.

Baldoví considera que el reglament ha de reflectir allò que han votat els ciutadans el 20-D i ha recordat que la norma és molt oberta tant que inclús “el grup socialista ha prestat diputats a Coalició Canaria perquè fera grup propi” per acabar dient que “no ens agradarà recolzar un president del Congrés que no fóra just amb el resultats”. 
 
Per la seua banda, la vicepresidenta de la Generalitat Mònica Oltra ha recordat també la nit electoral quan la vicepresidenta en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, en llegir els resultats electorals es va parar en les tres candidatures, que no eren Podemos sinó coalicions i no sumen automàticament a la formació de Pablo Iglesias.

Oltra ha recordat la doctrina de la Junta Electoral que ha deixat moltes vegades clar que "una coalició d'un partit no sumen perquè no és el mateix" per la qual cosa considera que seria "un frau a l'electorat, sumar el que no és el mateix".
 
Si finalment la Mesa del Congrés no atorga grup parlamentari propi, Compromís ja va avisar que recorrerà a totes les instancies judicials per aconseguir-ho.