L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 23 de gener del 2016

Actes d'avui de la celebració de Sant Antoni


La celebració de la festivitat de "Sant Antoni del porquet" es va iniciar ahir amb el muntatge del pi que cremara aquesta nit al Passeig del País Valencià.

El pi va estar muntat ahir de matí per la brigada municipal, encara que ahir per la vesprada es vivia el simbolisme del seu muntatge amb una simulació que protagonitzaven tres tirs de quatre cavalls cadascú que desfilaven pels carrers de la ciutat arrossegant branques de pi que portaven fins a la pira que s'ha de cremar.

A primeres hores de la nit, el pi tal com podeu veure a les fotografies, quedava totalment enllestit per a l'acte d'aquest nit, que segons la programació s'iniciarà sobre les 19.15 hores amb una cercavila en honor a Sant Antoni, amb la participació de l’Associació d’Amics del Cavall de la Valldigna. En acabar, i ja sobre les 20.30 hores, es realitzarà la tradicional cremada del pi on també hi haurà sopar amb mistela, carn i embotit.


Un altre acte del dia d'avui és la segona edició del Correcan (cursa amb gossos), a les 16.30 hores en el Pavelló Municipal d’Esports. Seguidament, a les 17 hores, tindrà lloc una exhibició eqüestre a la pista posterior del col·legi Alfandech.

Demà diumenge, 24 de gener, se celebrarà la missa i sermó en honor a Sant Antoni, a partir de les 10.30 hores a l’església de Sant Pere. En finalitzar, hi ha programada una cercavila acompanyant el sant, des de l’església fins al Passeig Colón, on tindrà lloc una dansada de balls popular i la benedicció dels animals.

Els interessats a participar en el Correcan hauran d’inscriure’s a través de la pàgina web www.carrerasvinatge.es, o bé el mateix dia de la prova una hora abans, a les 15.30 hores, amb un cost d’un euro. El recorregut tindrà una distància de 2 km.