L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 28 de gener del 2016

La Generalitat presenta recurs d'insconstitucionalitat als pressupostos de l'Estat


Cinc milions de valencians estan discriminats per una llei i d’això que la Generalitat Valenciana haja decidit presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional contra els Pressupostos Generals de l’Estat d’enguany aprovats en solitari pel PP.

El president Puig ha explicat que la presentació del recurs d’inconstitucionalitat arriba després d’esgotar les vies del diàleg amb el president de l’Estat, Mariano Rajoy, i el seu ministre d’Hisenda, Sr. Montoro ( ambdós càrrecs en funcions) i després de demanar una reunió que mai no s’ha produït.

El bo i millor de tot es que els mitjans de comunicació que esperaven a les portes del Constitucional han preguntat majorment pel pel proper govern a l’Estat espanyol i la reunió del Comitè Federal del PSOE: L’infrafinançament del País Valencià no pareixia interessar molt.

El recurs presentat es basa en l’aplicació, des de l’any 2009, del Fondo de Suficiencia Global, creat per a garantir serveis bàsics i que en el cas del País Valencià contempla una pèrdua en el 2016 de 1.329 milions d’euros i eixos diners són els que farien que s’arribés a una despesa per valencià igual a la mitjana espanyola.

Un altre argument rau en el fet que els tres anys darrers no s’ha produït la renovació del finançament autonòmic, que per llei s’havia d’haver produït l’1 de gener de 2014 i en base a això es demana al Constitucional que anul·le 1.329 milions d’euros de l’aportació que el País Valencià fa a l’Estat. 
La Generalitat marca un nou finançament per al País Valencià com una línia roja en el futur govern de l’Estat i ha remarcat que el problema del País Valencià és la suma del mal finançament, de la corrupció i el despropòsit en la gestió dels anteriors governs.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja era hora

UN JUBILAT ha dit...

Cotorra:Rajoy no es el president de l'estat Espanyol,sols hens faltava això.Si a la infrafinanciació li afegim el desbalafiament i l'espoli de les arques públiques del País Valencià,la suma hens dona este desastre finanser que estem sufrint els Valencians per culpa dels governants que hem tingút a Espanya els darrers anys,perque,no ens enganyem però,el problema no es de fà un any o dos,jà l'arroseguem des de el govern de Zapatero,i aleshores els socialistes valencians no dien ni pio,o no els feien ni càs a Madrid,una de dos.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Un lapsus:
en funcions