L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 22 de gener del 2016

Els quatre diputats de Compromis aniran al grup mixt del Congrés de Diputats


Compromís finalment s’integrarà en el Grup Mixt. La decisió va ser presa ahir en una reunió que acabava ja entrada la nit i on van estar presents els negociadors del pacte amb Podemos i els pesos pesats de Compromís (Mónica Oltra, Enric Morera, Joan Ribó o Julià Álvaro) però haurà de ratificar-se avui divendres per l'Executiva.
 
Després del fiasco del grup parlamentari propi i que els diputats valencians de Podemos es deslligaren per complet del protocol notarial i no signaren la petició de grup parlamentari, els quatre parlamentaris de Compromís van ser fidels al protocol i van registrar la petició de grup propi, que va ser rebutjada per la Taula del Congrés.
 
L'opció de formar grup amb IU no ha fructificat ni tampoc una segona opció amb Coalició Canària i Nova Canàries i s'ha optat pel Grup Mixt com la millor solució per a aqueix "grup valencià" en les institucions.
 
Una primera conseqüència si que té la decisió conjunta presa per tots els integrants de Compromís: evitar-ne la ruptura, atès que ahir eren clares les diferències en cadascun dels socis, ja que el Bloc preferia confluir amb IU i des d'Iniciativa es deia que la Mesa del Congrés rebutjaria l'opció a més de preferir una integració en Podemos.
 
Un avantatge si que existeix aquesta legislatura i és que el grup mixt  pot tenir 11 diputats i el grup de Compromis seria el més nombrós, amb la qual cosa seria el més beneficiat a l’hora dels recursos econòmics per a funcionament i més temps d'intervenció en les sessions.
 
El termini de presentació de la decisió presa acaba avui a les 20 hores i serà dimarts que ve quan es reunesca la Mesa del Congrés per a decidir les composicions finals dels grups.
 
La decisió presa per Compromís suposa en la pràctica deixar de costat la idea de Mónica Oltra, més decidida com hem dit a la integració de Podemos, i que al final ha hagut de cedir sabent  que implicaria amb seguretat la ruptura de Compromís perquè el soci majoritari, el Bloc, no ho acceptava. 
 
En el Senat el grup plurinacional 
 
Ahir també es decidia que els dos senadors de Compromís s'integren en el grup "plurinacional" amb els parlamentaris de les coalicions de Podem a Galícia, Catalunya i País Basc.
 
S'intentarà registrar un "subgrup valencià" dins dels 12 senadors que formen aqueix grup "plurinacional" d'En Marea, Compromís-Podem, En Comú Podem, Catalunya Sí que és Pot i els senadors bascos de Podem i que seria diferent al de Podem.
 

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Quin fracàs per culpa de Monica Oltra

Unknown ha dit...

Haver aconseguit aplegar fins on està Compromís és gràcies a Mónica Oltra

Anònim ha dit...

Si Andreu i els demés estan tocant-se el nas i no aporten res.
Ací aporten tots o vols dir que els resultats de Tavernes són gràcies a ella? O els de Xeresa? Alzira? Carcaixent?

Anònim ha dit...

Si Compromís haguera anat en solitari haguera tret més representació

Unknown ha dit...

No he dit que els demés no facen res. No em malinterpreteu. Sols dic que Mónica ha siguta la cara visible a les televisions sobretot. Ací es va omplit la casa de la cultura gràcies a que venia Mónica Oltra.
Per cert, perquè parleu en "anònim"? Tu pots dirigirte a mi pel meu nom però jo no sé amb qui estic parlant!
Teniu por de sàpiguen qui sou i què opineu?