L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 9 de gener del 2016

"El Tempir" dóna a conéixer el seu decàleg dels drets lingüistics


L'Associació Cívica per la Llengua "El Tempir" d'Elx ha donat a conéixer el seu decàleg dels drets lingüístics per als valencianoparlants. Pensem que és una bona iniciativa i ara només cal que tots la fem nostra.

I si es pregunteu qui es "El Tempir" dir-vos que es una associació, amb àmbit d'actuació principalment a Elx, i que va nàixer al voltant de 1994 per contribuir a la represa lingüística del valencià després d'unes condicions polítiques adverses per a la llengua durant la dictadura (1939-1975) i un creixement demogràfic impressionant per la industrialització que va portar un allau immigratori procedent de territoris de parla castellana de l'Estat, que va fer que el valencià reculés i deixés de ser la llengua vehicular.

Les seues activitats se centren, principalment, en el camp de l'ensenyament, activitats reivindicatives i lúdiques com, per exemple, l'organització de la Trobada d'Escoles en Valencià i en el camp de l'ús social, a través de la publicació d'una revista semestral, El Tempir, en la qual es poden trobar estudis centrats en el sud del País Valencià de caràcter sociolingüístic, històric, dialectològic, literari... i un dietari que relata les activitats quotidianes.
 
També cal remarcar les nombroses campanyes en favor de la llengua i dels drets lingüístics dels valencians, com aquesta que ens dóna motiu per fer aquesta notícia.