L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 27 de gener del 2016

RESUM DE PREMSA: l'operació contra la corrupció del PP de València afecta a ajuntaments, la Generalitat i la Diputació provincial.

Batejada com a Operació Taula s'han produït 24 detencions (vuit polítics del PP, 12 empresaris, dos arquitectes, un funcionari i un exassessor del PP en l'Ajuntament de València) i 36 registres, ordenats pel jutjat d'Instrucció número 18 de València, la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil. 

Existeixen 29 imputats per una suposada xarxa de pagament de comissions, que practicava mossegades a contractes públics i que segons els investigadors poden afectar a milions d'euros.

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de València ha confirmat que s'investiguen delictes com a prevaricació administrativa, malversació de cabals públics, tràfic d'influències, suborn i blanqueig de capitals. 

El cas està sota secret de sumari, però segons la premsa que cita fonts pròximes a la recerca ha sigut arrestat l'exalcalde de Xàtiva i expresident de la Diputació de València Alfonso Rus; David Serra, exvicesecretari del PP a la Comunitat Valenciana i imputat pel cas Gürtel;  Emilio Llopis, exalcalde del Genovés i mà dreta de Rus com a cap de Gabinet; María del Carmen García Fuster, exsecretaria del grup del PP en l'Ajuntament de València, assessora del PP, persona de confiança de Rita Barberá i germana del exsenador popular José Rafael García Fuster. 

Una altra de les arrestades és María José Alcón, exassessora de Rita Barberá i exregidora de Cultura de l'Ajuntament, partícip en projectes sota sospita com la Mostra de Cinema o l'adjudicació de La Rambleta, que també ha sigut registrada. Un dels assessors del PP que treballaven per a Alcón, Pedro Aracil, també està entre els arrestats

Dos exvicepresidents de la Diputació de València, Màximo Caturla i Juan José Medina, molt lligats a Rus, també han sigut arrestats, així com Vicente Burgos, que va ser gerent de la Fundació Jaume II el Just i que ja va estar implicat en un assumpte sobre balafiament en aqueixa entitat. 

L'únic treballador públic detingut és Salvador Deusa, excap de secció d'Avaluaciació i Planificació de la Diputació de València

33 registres

El TSJ ha informat que els 33 registres s'han fet a València (12 en la capital i 17 en altres municipis), Alacant, Castelló, Dénia i Muro d'Alcoi. 14 han sigut en domicilis particulars i 19 en seus socials. 

Els llocs dels registres són el domicili d'Alfonso Rus, una empresa de mobles propietat de Rus; la seu de l'Olímpic de Xàtiva; Ciegsa, l'empresa de la Generalitat encarregada de construir col·legis i que està sota sospita de corrupció; les oficines del grup popular en l'Ajuntament de València; la Fundació Jaume II el Just, que va ser dirigida per Burgos; Engloba, una agència de publicitat que sol contractar el PP; Benigrass, una empresa amb seu a Benigànim (València) que va ser adjudicatària de diversos contractes de la Diputació i que és propietat de Vicente Cuquerella, copropietari de la seu central del PP a la Comunitat Valenciana.

Els investigats

La macrooperació també investiga a Rita Barberá, i a altres dirigents del PP de València: Alfonso Novo, número 1 del partit en l'Ajuntament de València, i Luis Salom, l'assessor que va fer xantatge a Guanyem en registrar la seua marca. Un altre dels investigats és el diputat nacional del PP i exconseller valencià Gerardo Camps, segons El Mundo.

Marcos Benavent, testimoni clau

En la recerca col·labora el exgerente de Imelsa i comisionista Marcos Benavent, que ha aportat documentació i informació a canvi d'una reducció de condemna.

Benavent va ser citat al maig de 2015 pel jutjat per a declarar com imputat per les presumptes irregularitats en aqueixa entitat i a la seua eixida, en declaracions als mitjans de comunicació, va reconèixer que es va dur "de tot" de la Diputació -encara que pensava retornar-ho, segons va dir- i va advertir que anava a col·laborar amb la justícia i que anava a fer mal "a molta gent" explicant la veritat. "Va a eixir merda a punta pala", va expressar.

Benavent ha hagut d'acudir en algunes ocasions a Fiscalia Anticorrupció per a col·laborar amb la recerca, en una causa que s'ha dividit en diferents peces i en la qual s'han estudiat contractes amb diferents empreses relacionats, entre uns altres, amb plans d'inversió de camps i gespa artificial, de piscines cobertes i camps de pàdel.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quina gentola. Son uns lladres que han saquejat tot el que han volgut. I encara la gent es vota.