L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 15 de gener del 2016

El delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, visita les obres de regeneració de La Goleta a Tavernes


El delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, ha visitat avui la platja de la Goleta de Tavernes on la Demarcació de costes, dependent del Govern central, ha invertit 770.000 euros per a reparar els danys del temporal del mes de novembre. 

Moragues ha estat acompanyat de l'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, de l'alcalde de Cullera Jordi Mayor, regidors del govern de Compromís de Tavernes i tècnics de la Delegació del Govern i arquitecte municipal. 

El delegat del Govern ha remarcat que les obres de reposició en la platja de la Goleta de Tavernes, igual que en altres platges valencianes, corresponen a una actuació ràpida i immediata amb l'objectiu de pal·liar el dany dels temporals. També ha informat que el Govern central estudia unes altres mesures, a termini més llarg, per a restituir les platges i garantir-ne el bon estat de conservació.

A peu de platja, i sobre un panell expositiu, els tècnics han explicat que després del temporal de novembre, i amb les ones que van envair la primera línia de platja, es va procedir a la regeneració de la platja amb cost de 770.000 euros. I per això s'ha usat l’arena aportada per pedreres de l'interior i de platges pròximes, en concret la platja de S. Antonio de Cullera i goles properes, amb la qual cosa la platja de la Goleta ha incrementat la seua amplària en 40 metres.

Els tècnics han subratllat que el total de tones aportades és de 60.000 i l'arena pel tipus de grans que la compon és completament adequada per a platges de bany com la Goleta.
Però amb tot, la notícia més important, pel que pot representar pel futur de la Goleta  i d'altres platges de València i Castelló ha estat l'anunci que l'organisme CEDEX, depenent del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, ha acabat la redacció de les estratègies per a protegir la costa i en contra de l'erosió de la platges del sud de Castelló i del València. 

Segons s'ha indicat els estudis d'aquesta iniciativa, qualificada com a molt ambiciosa, detalla les actuacions que han de solucionar el problema d'erosió que pateixen les platges de les zona indicades, encara que l'objectiu últim serà restituir les platges afectades a l'estat en què es trobaven en 1965. 
Aquest projecte ambiciós contempla a llarg termini aportacions de 800.000 metres cúbics repartits entre la desembocadura del Xúquer i la Gola del Estany a Cullera i més de milió i mig de metres cúbics en les Platges de Tavernes i Xeraco.

1 comentari:

UN JUBILAT ha dit...

El que es una pena,es que no es fassen més inversions en materia de investigacions, per a paliar la erosió que estàn sofrint estes platges després de cada temporal.Ens estem gastant els diners i açí no acabem mai.