L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 23 de gener del 2016

De Cementeri, nínxols i ampliació


94 nous nínxols en el 2014

L’avantprojecte del pressupost del 2015, tal com ací en la Cotorra vam publicar el dilluns 8 de desembre del 2014, contemplava dedicar 60.000 euros per a la construcció de nous nínxols en el cementeri. Es volia pal·liar una situació de necessitat de manera urgent, a l’espera del projecte general d’ampliació que contempla el govern de Compromís i que està en fase de redacció de mans dels tècnics municipals. 

El pressupost va ser presentat al plenari per a la seua aprovació i la pinça PP-PSOE ajudats de la regidora Vercher no el van aprovar. S’iniciava ací una sèrie de sessions plenàries que arriben fins el mes de març i on l’oposició del PP, majoritari amb 8 regidors, ajudats pel PSOE va tombar amb el seu vot en contra tots els intents d’aprovar el pressupost. Els 60.000 euros que hi havia previst per a nínxols no es van aprovar. 
No obstant això, l'Ajuntament va construir 94 nous nínxols, una obra que va suposar una inversió de 78.320 euros i que era per garantir poder cobrir la demanda a curt termini. La nova construcció està ubicada en la zona sud-est del cementeri, que es va urbanitzar per acollir aquests nous nínxols.
Doncs bé, llegim avui en la premsa que el PP ara, després d’haver-se oposat tot el possible i més i fer que no es dedicaren diners a nínxols, denuncia que el Cementeri n’està escàs, que no en té molts, i el que és més lamentable, diu que Compromís no compta amb la sensibilitat suficient per a executar aquestes infraestructures. Sembla ser que els regidors i afiliats a Compromís i els seus familiars són immortals, i per tant no calen de cap espai en el Cementeri i per això no se’n preocupen. Diuen les burrades i es queden tan panxos!

Recordar-los que ells, el PP van estar governant fins meitat de l’any 2011 i les necessitats del Cementeri per a les pròximes dècades ja eren evidents, fins i tot anys enrere, i no van fer massa. Igual és perquè el que ara veuen, no ho veien quan governaven. 
 I si no van fer, pensem que va ser per falta de diners. Sobre els 10 milions d’euros van rebre dels Plans Zapatero i Camps, molts diners dels quals els van destinar a canviar voreres en bon estat del centre del poble per unes altres diferents. I el Cementeri necessitat!! 
Tal com informa a la premsa la regidora de contractació, l’Ajuntament invertirà prompte uns altres 90.000 euros per construir nous nínxols, i s’ubicaran en la zona enjardinada on fins fa poc es feien enterraments en terra, mentre s’avança en el projecte general d’ampliació del Cementeri. 
Una ampliació que, quan ells governaven ja feia bona falta, però l’única preocupació en obres que tenien eren els PAI’s, el negociet de la rajola per a les grans constructores, eixes que després llegim en premsa presumptament ajudaren al finançament del PP.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara és el moment d'ampliar el cementeri.
20 ninxols queden!!!

Anònim ha dit...

La trista realitat és que queden menys de 20 ninxols i no tenen ni lloc per construir nous ni en 5 anys ha fet res per ampliar-lo.

Anònim ha dit...

Estaria bé que militants del PP manifestaren que no és correcte el que diuen. Segur que alguna persona amb seny hi ha.

Anònim ha dit...

És precís llevar tombes antigues per fer-ne noves? Serà per terme! (I horts erms). El projecte hauria de ser construir un nou a un lloc més lluny de zona urbanitzada i no fer casetes de "lloguer", deixar els morts on estan. Ciutats enormes cuiden els cementeris vells i estes sí tenen poc terme erm.

Anònim ha dit...

¿ Cinc anys governant i encara te la culpa el PP ?

Anònim ha dit...

El PP hauria d'aprendre la diferència entre oposició i boicot, que no son sinònimes. I tal volta si hagueren invertit els diners del parking del passeig en fer un cementeri, ara no tindríem este problema.

La Cotorra de la Vall ha dit...

I tant que té la culpa el PP. I la tindrà durant molts anys més.

Els disbarats de 12 anys de majoria absoluta i governant d'esquena al poble no se solucionen en quatre anys i mig (no en fa 5 encara). Es podem posar remeis a algunes coses, com es el cas de l'economia municipal, i a canvi tot el món sap de que i com està el poble, però hi ha coses que en cent anys no se solucionaran:

- La desfeta del Passeig
- L'Aparcament municipal una ruina ho mires per on ho mires
- La piscina coberta un altre desgavell
- L'alta tensió
- La mala planificació del sector Marenys 2A i dels sectors de la platja
- La mala planificacio general derivada del PGOU que no aprofita per a res
- La depuradora que no s'ha fet i vorem quan es fa
- L'IES Jaume II el Just
- El projecte del riu Vaca per fer i paralitzat pel PP
- La falta de previsio en el Cementeri
- La circumval·lació

¿Vols que seguim?

I tu vols que això ho solucione este govern amb època de crisi i amb un 30% menys d'ingressos cada any en pressupostos.

Miracles aci no se'n poden fer.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No anem a seguir amb el "i tu més", però la realitat és la que és i les polítiques del PP en 12 anys de govern absolut han estat les que han estat.

No és igual "i tu més" que recordar com han estat eixes polítiques i com ens han deixat de desfet el poble. ¿O és que la situació de Tavernes també és cosa dels darrers 4 anys i mig?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Un grup de 20 persones, entre balladors/es i rondalla i cantants