L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 11 de gener del 2016

El govern de Rajoy s'oposa a la iniciativa de la Generalitat i 1.200 refugiats sirians esperen a les illes gregues



L’oposició del govern de Rajoy a una iniciativa de la Generalitat valenciana en ajuda dels refugiats sirians ha fet que la valldignenca Helena Ferrando, directora general d'Inclusió Social de la Generalitat Valenciana, haja manifestat que és “un fracàs social de la Unió Europea, i el Govern espanyol”.  Aquesta iniciativa implicava enviar un vaixell de Balearia per dur a Espanya 1.200 refugiats sirians de les illes gregues.

Segons Ferrando, el País Valencià està en condicions d'acollir a 2.000 persones i han arribat una trentena que corren el perill de no poder regularitzar la seua situació perquè el seu trasllat no ha seguit els protocols per a tenir la condició de refugiat.
 
La directora general ha explicat que la Generalitat ha oferit 99 places que assumiria directament, però la capacitat total seriosa de 2.000 gràcies a entitats com la Creu Roja, ajuntaments i altres ONG.
 
El Consell manté el seu projecte, l'anomenada “Operació Esperança”, una connexió marítima de la naviliera Balearia entre València i les illes gregues, amb la qual cosa es desplaçarien 1.200 persones directament, travessant solament una frontera.
 
Helena Ferrando ha afirmat que el buc “pot salpar demà”, perquè està completament equipat i la Generalitat ja ha reservat els diners necessaris per a fer front a les despeses de combustible i manteniment.
 
També indicava que ara mateix no existeix cap projecte similar a Europa, que no estaria per aquestes tasques humanitàries, i l'ajuda tampoc és efectiva a Espanya perquè el Govern de Madrid del PP ha prohibit la iniciativa per creure que no és competència autonòmica.