L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 19 de gener del 2016

Compromís trenca amb Podemos i demana un grup parlamentari propi


Els diputats de Compromís signen la sol·licitud (Foto El Mundo)

Ha estat a pocs minuts del tancament, quan Podemos ha registrat un únic grup amb 65 diputats on estaran les coalicions de Catalunya i Galícia, però no Compromís de València que ha presentat un grup parlamentari propi, amb nomes 5 diputats. 

Joan Baldoví, de Compromís, ha dit que està clar que no reuneixen els requisits del Reglament del Congres, i poser que es decidesca finalment anar al grup mixt, però amb la negativa de la Mesa, no sabem si es podría acudir al Tribunal Constitucional. 

Podemos ha registrat com a grup parlamentari el nom de Podemos-En Comú-En Marea i serà el portaveu el segon de Pablo Iglesias, Íñigo Errejón.

Ha estat un dia de llargues negociacions entre la formació de Pablo Iglesias i les seues coalicions territorials però al final l'escissió s'ha materialitzat després de renunciar Podemos a demanar quatre grups parlamentaris, i per tant Compromís ha quedat fóra del pacte.

Compromís ha pres la decisió de registrar-es com a grup parlamentari propi en el Congrés, i en escrit presentat figuren els quatre diputats de la coalició, i el portaveu seria Joan Baldoví. No es compleix el requisit de cinc diputats per a formar el grup, amb la qual cosa la Mesa del Congrés rebutjara el grup demà dimecres. Baldoví ha explicat que es convocarà a la direcció de Compromís per a decidir si els seus diputats passen al grup mixt o s'adapten a una altra fórmula.

I ací cal deixar clar una circumstància: en l'acord de candidatura hi havia l'acord de presentar la sol·licitud conjunta de grup parlamentari per a tots els diputats cosa que no ha ocorregut perquè els diputats valencians de Podemos han marxat amb el seu partit.
Temps hi haurà perquè els protagonistes analitzen tota la situació en pròxims dies i amb cap gelats. I exigir responsabilitats a qui s'hagen d'exigir.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt be. Podemos ha perjudicat a Compromís

Anònim ha dit...

Compromís huí ha deixat de ser en el que s'havia convertit, una marca de Podemos, per a tornar a ser el que és, un projecte valencià i valencianista que sols obedix als valencians, enhorabona Baldo.