L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 24 de novembre del 2013

L'Església s'ha posat al seu nom també el Calvari. L'Ajuntament pleitejarà per Sant LLorenç i el Calvari, finques que la parròquia vol de la seua exclusiva propietat.



No solament és l’ermita de Sant Llorenç, a més Jose Vicente Calza, rector de Sant Pere, ha immatriculat a nom de la Santa Mare Església el Calvari i l’ermita del Crist de la Sang, sense informar, dir res a ningú i segons vam informar ahir i ho confirma avui la premsa, l’Ajuntament en va tindre coneixement quan va ser informat pel Registre de la Propietat, com a propietari veí.


El rector de Sant Pere afirma avui en el diari Levante-EMV que “si és propietat de l’Església és normal que s’inscriguen al seu nom”. I nosaltres ens preguntem: ¿I en base a què són propietat de l’Església”? Deixant a banda la problemàtica de la propietat, no podem ni devem oblidar que són propietats que han estat construïdes, pagades, sufragades, mantingudes amb diners del poble de Tavernes des de sempre, des de temps immemorials.

De les paraules de José Vicente Calza arribem  a deduir que si són de l’Església és perquè, com a institució, les haurà pagades i això pensem que no és cert: ho ha pagat sempre el poble, d’una manera o altra, amb almoines o recaptacions. I si ho ha pagat el poble, la lògica ens diu que és propietat del poble, de Tavernes, i qui representa a TOT el poble és l’Ajuntament, i per tant la propietat és municipal, no d’una institució com l’Església per molt milions de seguidors que tinga.


Es dóna la circumstància que no és la primera vegada que l’Església intenta “apropiar-se” del Calvari i a principi de l’etapa democràtica dels Ajuntament ja ho va intentar, i no ho va aconseguir. Ara, amb la modificació de la llei feta pel govern d’Aznar, del PP, torna a la càrrega. 


Segons l’Ajuntament la propietat està ben clara: és un bé municipal. Afirma el govern municipal que els documents en el seu poder així ho avalen. Però ens temem que això no serà prou i al final l’afer acabarà amb els jutjats i serà la Justícia qui dicte sentència. De fet l’alcalde, Jordi Joan, ja ha firmat una resolució autoritzant als advocats municipals a pleitejar en defensa de la titularitat municipal del Calvari i de l’ermita de Sant Llorenç, perquè l’Ajuntament considera que l’ermita del Crist de la Sang que corona el mateix Calvari sí que és propietat de l’Església.


Una pregunta ens ve al cap: si finalment la Justícia falla a favor de l’Església ¿qui es farà càrrec del manteniment i conservació del Calvari i de Sant Llorenç? . La pregunta pensem duu implicita la resposta i més encara després de les paraules del mossèn:  si el normal com a propietat de l’Església és que s’inscriguen al seu nom, també és ben normal que com a propietària s’encarregue  del seu manteniment i conservació ¿o no?. Per tant, si això finalment s’esdevé cap prerrogativa quan al manteniment i conservació, impostos municipals, etc. ¿o no?
-

3 comentaris:

J.Enrique ha dit...

Si pagaren els impostos que paga consevol contribullent del poble no voldrien tans inmobbles.

Anònim ha dit...

Pareix que obliden la frase "Mi reino no es de este mundo". Al final "si que sera".

Anònim ha dit...

con la iglesia hemos topado, no tenim prou lladres soles falten estos