L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 30 de novembre del 2013

Les manifestacions a València i Alacant contra el tancament de RTVV han estat multitudinàries. A València, desenes de milers de ciutadans han omplert els carrers més cèntrics de la ciutat seguint la pancarta que obria la marxa “Eleccions avançades ara” i amb el crit unànime de “Fabra dimissió”.


Una multitudinària manifestació ha recorregut el centre de València per a denunciar el "robatori" de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) i per a exigir la dimissió del president de la Generalitat, Alberto Fabra, després del cessament de les emissions de la cadena. Segons fonts dels treballadors, s'han congregat unes 60.000 persones, mentre que la Policia Local ha xifrat entre 3.500 i 4.000 els assistents.

La marxa ha partit puntual, a les 18.00 hores, des de la plaça de Sant Agustín, amb el crit unitari “Fabra dimissió” i nombroses pancartes en les quals podia llegir-se “robatori!” o “prou!”, mentre els assistents corejaven consignes com “açò és un colp d'estat” o “No teniu vergonya”.



El president del comitè d'empresa de RTVV, el valler Vicent Mifsud, ha indicat que "el que es va perpetrar ahir va ser una autèntica barbaritat i la reacció del poble així ho està demostrant". "Va ser un atac a tota la societat, que vol tenir una ràdio i una televisió en la seua pròpia llengua", ha incidit.

Així mateix, ha criticat que mentre el Consell "addueix causes econòmiques per a acomiadar als treballadors, els manté en permisos retribuïts i pagant les nòmines com a mínim fins a finals de gener o principis de febrer", al mateix temps que el tall del senyal comportarà unes pèrdues de 3 milions d'euros a l'empresa pels compromisos d'emissió de publicitat que tenia.



"És una situació demencial", ha recalcat Mifsud, qui ha indicat que des del comitè analitzaran les conseqüències de la forma "brusca" amb la qual es va apagar la televisió per a veure si s'ha produït un dany al material audiovisual de la casa. Posteriorment, en la seua al·locució en la Plaça de la Verge, on ha acabat la manifestació, ha insistit que els treballadors de RTVV seguiran "lluitant per la dignitat del poble valencià".

Després de la pancarta amb el lema “RTVV no és tanca, és la teua” s'han situat a més del propi Mifsud treballadors de la casa com Frederic Ferri i altres representants del comitè d'empresa com la seua vicepresidenta, Salut Alcover.


Uns metres per davant, una altra pancarta obria la marxa amb el lema “Eleccions anticipades ja” després de la qual s'han situat representants dels partits de l'oposició com Ximo Puig (PSOE), Enric Morera (Compromís) o Ignacio Blanco (EU).


 
Des del PSOE, Ximo Puig ha lamentat el "ridícul espantós" que ha fet el Consell amb l'apagada de RTVV, mentre que Soraya Rodríguez ha qualificat el tancament d' "il·legal" i ha demanat a Rajoy que actue per a revertir aquesta decisió.

El portaveu de Compromís en les Corts, Enric Morera, ha assenyalat que avui "és el dia un de la nova RTVV pública, en valencià i de qualitat, la qual cosa no ha fet el PP en els últims anys" i, per tant, "un dia d'esperança i de saber que els valencians ens refarem com a poble i reconstruirem tot el que el PP ha destrossat, la decència i l'autonomia".



Així mateix, el portaveu adjunt de EUPV, Ignacio Blanco, ha criticat l'actuació "xapucera i autoritària" del Consell, ha lamentat la pèrdua d' "una eina fonamental de la nostra autonomia" i ha assegurat que "van fondre a negre les pantalles però no la nostra memòria".

-

1 comentari:

Anònim ha dit...

He anat a la manifestació. No me l'han contada per això no necessite creure el que diu la premsa interesada en defensar l'indefendible. Que hi havia 3.500 persones o 6.000, que era de pancatalanistes amb banderes estelades, que era la oposició la que sortia al carrer...Quanta mentida, que poca vergonya...De Tavernes amics meus que hem anat junts o ens hem trobat allí. nosaltres sols Erem 25. Hi havia tantísima gent que m´ha estat impossible saber si hi havia més gent de Tavernes o no. La plaça plena, el carrer la sang de punta a punta i de gom a gom, xiquets, iaioflautes, gent major, treballadors de canal nou, I milers i milers de Valencians que hem cridat Fabra dimisió, Fabra a Picassent, Lladres, i per diners...fica un mono president i altres frasses per fer-li caure la cara de vergonya a gent que no la coneix. Inclós la gent que ens veia passar aplaudia al veurens o cridava també...feia molt de fret, però alli estavem. I de tant en tant, amb tanta gent perdiem a algú de nosaltres pel camí retrobant-nos a base de movils que per cert no funcionaven a la plaça....quanta gent es necesita per saturar una antena de movil?

No he vist a Fabra, no he vist a cap Conseller del PP...no han anat per vergonya pura per estar amagats de 3.500 - 6.000 persones?

He vist parlar a treballadors de canal 9 i de Telemadrid i un de Canal Sur que no ha volgut parlar...no als de TV3 ni als grups de la oposició. Banderes greges, estelades i a la señera...tinc la foto de les dues juntes. I no ha passat res...normalitat perquè som un poble amb trellat. Que nassos conta la premsa de dretes?

Quan vinguen eleccions i ens diguen que el PP ompli la plaça de bous amb 100-200 mil persones...m´extranyaré molt i em donarà la rissa perqué segons la policía els manifestants d´avui sols erem 3000-6000 persones...crec que a la plaça caben dos places de Bous i aixó que estavem més apretadets i no tots han pogut entrar perque no cabiem...algú no sap sumar. I algú continua sense tenir vergonya.