L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.396
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:22.658

dissabte, 2 de novembre del 2013

Compromís demana la posada en marxa de la denuncia anònima a la fiscalia a través d'internet



Compromís ha registrat una proposicio no de llei on demana la posada en marxa d’un sistema de denúncia a través d'internet amb garantia de l'anonimat del denunciant i que arribe a la fiscalia anticorrupció sense intermediaris. 

El sistema seria un mitjà material de suport per a la fiscalia anticorrupció donat que la llei d'enjudiciament criminal estableix l'obligació que tenim d'informar a la justícia si coneixem algun delicte, però la por a represàlies ho deixa en lletra morta, especialment quan la il·legalitat la cometen autoritats públiques.

Compromís afirma que per garantir que les persones coneixedores de possibles casos de corrupció i frau els denuncien sense por de represàlies, les administracions públiques han de posar els mitjans perquè es presenten denúncies anònimes i salvaguardar la seguretat”. Compromís proposa que el sistema de denúncia anònima per internet tinga una estructura que facilite la presentació de la informació amb garantia que no s'accedirà a la IP, és a dir, no se sabrà qui és el denunciant.

El sistema no seria nou, en ser el mateix que s’usa en institucions europees, com l'Oficina Antifrau Europea (OLAF) i sobre la por a denunciar, Compromís assegura que està perquè en el nostre territori “s'han pres represàlies quan la gent ha exercit la seua obligació democràtica de denunciar irregularitats i corrupció”.
-