L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 25 de juny del 2010

LLuita contra els robatoris a la Valldigna

Ahir, dijous dia de Sant Joan, era la tercera o quarta vegada que es controlava per part de la policia nacional i la guardia civil els estrangers que resideixen a Tavernes sense papers.
Uns cotxes de la policia, dos en concret sense cap distintiu que els identifiqués com de la policia nacional pararen a la Font dels Gitanos per controlar a tots els immigrants que alli hi havien. En abaixar dels cotxes s'habillaren els seus jupetis identificatius de Policia Nacional i començaren a identificar a tots els immigrants.
També es van dirigir amb uns exalumnes d'un centre public local que anaven cap a Gandia amb un conegut futbolista del jovenil de color que els acompanyava i quedaren molt estranyats.
Davant de l'ajuntament disposaven d'una furgoneta cel.lular per a detinguts i amb policies ja vestits reglamentàriament.
L'objectiu d'aquets dispositiu sembla ser atendre les demandes veïnals de major control per part dels cossos de seguretat i vore d'eliminar els excessius robatoris a la zona així com identificar els possibles autors, segons ens informen, uns grups d'uns quants marroquis, uns lituans i romanesos.
No tenim noticies de detencions, però si poden informar que els immigrants de color de Tavernes passaven amb molta tranquilitat en vore la policia, això sí, amb els documents en regla a la mà.
.

4 comentaris:

Andreu ha dit...

De quin color parles? Perquè, que jo sàpia, el blanc també és un color. Ja està bé d'eufemismes de 'bon civilitzat'. Si són negres, són negres!, que no és cap cosa inconvenient, desplaent o motiu de vergonya. Tampoc ho és dir-ho.

Anònim ha dit...

D'acord. la noticia es la que es. Sempre aprenem dels comentaris, que per això estan. Ara la paraula "nigro" els deien als esclaus per part dels anglesos i esta molt mal vista a la zona oriental d'Africa.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No hem volgut entrar en cap polèmica sobre negres i blancs. Nosaltres no fem les llengües i el seu ús, i tenim clar qué "de color" és la paraula habitual usada a tot el món, i que "negre" porta cognotacions negatives i despectives, moltes més que "de color". Això amb una recerca a Sant Google per vore articles periodistics, llibres ,etc. es veu.
De tota manera, queda clar que ací ningú usarà un terme o altre en sentit despectiu, i haguerem pogut triar un o altre i varem triar el més usual i habitual.

vicent ha dit...

Company Andre. Si juguem a filar prim, tu també l'has ficada, sols un poquet. I t'ho aclarisc.
El Blanc no és un color sinó més bé, la fussió de tots els colors, mentre que el negre no és cap color sinó l'absència de llum i sense llum, no hi ha colors perquè són resultat de la descomposició de la llum. No confundim ara també la llum del llum elèctric, que és una altra cosa.
Veus ara com hi ha que ser tan puntillosos i escrupulosos. Tu i tots estem farts de sentir i llegir, als mitjans de comunicació, el terme "de color" quan es refereixen a les persones amb un color de pell més obscura o també "amarillos" o "piel roja" als orientals o indis nordamericans, respectivament, i no per això interpretem que nomenar-los així supose cap menyspreu, ni rebuig, ni maltracte, ni cap abús o símptoma de racisme, ni qualsevolaltra cosa.